Gelderland gaat vergroening schoolpleinen subsidiëren 3 dec 2018

  GroenDe provincie Gelderland gaat scholen subsidiƫren die het schoolplein willen vergroenen. Sinds 1 december kunnen scholen met een plan, een aanvraag indienen bij de provincie. Zij zullen dan maximaal 17.500 euro meebetalen.

  Het plan van een groen schoolplein moet wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het aan te leggen schoolplein in ieder geval:

  • bestaan uit natuurlijke elementen en beplanting
  • moet een deel van de bestrating worden vervangen door een waterdoorlatende ondergrond
  • ontworpen zijn in samenwerking met leerlingen en docenten
  • een mogelijkheid bieden om buitenlessen te kunnen geven.


  Verder vinden we het belangrijk dat de scholen aangeven hoe het groene schoolplein een verbetering is voor planten en dieren, hoe het gebruikt wordt om buitenlessen te geven en hoe ze het groene schoolplein gaan beheren.

  “Een groen schoolplein is gericht op beleven en ontdekken van de natuur en bestaat uit een combinatie van natuurlijke, gevarieerde elementen die het plein avontuurlijk, educatief en uitdagend maken. Dat doe je bijvoorbeeld met water, beplanting, (klim)bomen, zand, bloemen, modder en eetbaar groen”, zo laat de provincie weten.

  Volgens de provincie heeft een groen schoolplein een positief effect op de kinderen. Het zou slimmer, creatiever en fitter maken, maar ook zorgen voor een beter sociaal klimaat.
  “Bovendien, minder tegels en meer groen is minder last van hitte in de zomer en droge voeten bij heftige buien.”


   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW