Breda in de race voor toegankelijkheidsprijs 4 dec 2018

  toegankelijkheidDe gemeente Breda maakt kans op de Access City Award 2019. De award is een Europese prijs voor het toegankelijk maken van steden voor ouderen of mensen met een handicap.

  Breda werd samen met vier andere steden gekozen uit een lijst van 52 aanvragen. Zij zullen het 4 december opnemen tegen Evreux (Frankrijk), Gdynia (Polen), Kaposvar (Hongarije) en Vigo (Spanje). De Access City Award is een initiatief van de Europese Commissie, samen emt het European Disability Forum.

  Het is niet de eerste keer dat Breda meedoet aan de Europese prijs. Twee jaar geleden deden ze ook een aanvraag, maar kwamen toen niet door de laatste selectie. Het heeft de gemeente echter niet tegengehouden om te blijven investeren.

  Zo werden honderden ondernemers in de stad benaderd om hun onderneming toegankelijker te maken.
  Dat ze in Breda de goede kant op gingen hiermee, bleek vorig jaar al. Toen kregen zij de Broeder Tuck Award; een stimuleringsprijs voor partijen die zich inzetten voor gelijke rechten en kansen op lokaal niveau.

  Ook de komende jaren zal de gemeente blijven investeren. In het coalitieakkoord is 200.000 euro per jaar opgenomen voor het vervolg van de agenda toegankelijkheid.

  Bron: Gemeente.nu, 27 november 2018.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW