9 tips voor beter groenbeheer 18 dec 2018

  GroenIedereen heeft het over de vergroeningsopgave. Architecten en stedenbouwkundigen weten er wel raad mee, getuige de prachtige artist impressions van groene steden als moderne Hof van Eden. Maar wie gaat al dat groen beheren? Stedelijk Intrieur sprak hierover met diverse experts.

  Groen is dé remedie om negatieve effecten van klimaatverandering – wateroverlast door slagregens, hittestress, extreme droogte – te dempen. Maar net zoals de tuin van de buurman vergt openbaar groen onderhoud. En dat vraagt aandacht en dat kost geld. Dan is de politiek vaak minder toeschietelijk.

  Groen delft nog vaak het onderspit, zegt Peter de Visser, hoofd Stadsbeheer van de gemeente Zoetermeer. ‘Ik krijg makkelijker geld voor een brug en een straat dan voor de vervanging van groen. Maar het tij begint te keren. Elke gemeente moet een klimaatstresstest maken. In politieke programma’s staat vergroening bovenaan de prioriteitenlijst.’

  Toch, als het erop aankomt, is de politiek volgens De Visser vaak nog niet bereid om meer geld voor onderhoud te reserveren. Dat kan problematisch worden als de stad onder druk van klimaatverandering verder vergroend zal moeten worden.

  Lees hier de 9 tips voor beter groenbeheer.

  Bron: Stedelijk Interieur, 21 november

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW