Spring naar content

  reclame verkiezingen Gemeente wil af van rommelige reclameborden 19 dec 2017

  HALDERBERGE – De gemeente Halderberge heeft een speciaal bedrijf in de arm genomen die het reilen en zeilen omtrent reclameboden in de openbare ruimte gaat regelen. Volgens wethouder Jan Mollen werkt dat geld- en tijdbesparend. Er komen vijftig borden door de kernen heen die ‘gehuurd’ kunnen worden. Ook komt er in ieder dorp een vrije plakplaats.

  Wie bijvoorbeeld een evenement, concert of bijeenkomst aan wil kondigen kan gebruik maken van kartonnen reclameborden langs de kant van de weg. Tot voor kort vroegen organisatoren en stichtingen toestemming aan de gemeente om deze borden te mogen plaatsen. Het zag er echter niet allemaal even netjes uit en ook bleven de borden vaak onnodig lang staan. “Zelfs als het evenement al lang en breed voorbij was, zag je soms nog van die posters”, zegt wethouder Jan Mollen.

  De gemeente heeft het complete reclamebeleid onder de loep genomen. Eerder werd één lijn getrokken wat betreft de reclame in de bushokjes. Ook de lichtmastreclame is aan banden gelegd. De gemeente staat geen lichtmastreclame meer toe op Borchwerf II en in het historische centrum van Oudenbosch. Vier van de tien masten moesten dan ook verdwijnen. “Om te voorkomen dat het onrustig en rommelig wordt”, zo zei Harteveld eerder. Hij benadrukte dat op eigen terrein wel met licht gewerkt mag worden.

  Lees het volledige artikel

  Bron: website Halderbergse Bode, 15 december 2017

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW