Utrechters klagen het meeste over zwerfafval en vuilnis, waar klaagt jouw wijk het meest over?

28-08-2017

Afval blijkt de grootste steen des aanstoots van Utrechters. Maar wat leren we van deze meldingen als we in de data duiken? Welke problemen worden het meeste aangekaart per wijk en hoe lang duurt het voordat ze opgelost zijn?

Ambtenaren van de gemeente kunnen zonder de ogen en oren van Utrechters de stad natuurlijk nooit goed in de gaten houden. Vandaar dat Meldingen Openbare Ruimte helpen om onze stad veilig en schoon te houden.

Wanneer je een melding doet bij de gemeente Utrecht, registreren zij deze melding onder een zaaknummer. Dit kan bijvoorbeeld via Twitter, WhatsApp of via de Slim Melden website van de gemeente. Hier kan je ook de voortgang van de zaak volgen en bekijken of er al een oplossing gevonden is.

Deze data is gelukkig ook op het Open Dataplatform van Utrecht te vinden. In dit bestand is helaas niet alle informatie te vinden die wel op de website Slim Melden of op Twitter te vinden is. Zo ontbreken omschrijvingen van de klacht en de foto’s die op Twitter bijvoorbeeld wel aanwezig zijn. We roepen de gemeente voor betere analyses in de toekomst dan ook op om een uitgebreide dataset beschikbaar te stellen.

Lees het hele artikel op DUIC.nl
Foto Bron: DUIC.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW