'Per direct' verzwaarde bloembakken in Rotterdam tegen aanslagen

05-09-2017

In het centrum van Rotterdam worden per direct op een aantal locaties verzwaarde bloembakken geplaatst als veiligheidsmaatregelen tegen mogelijke aanslagen. Dit heeft de gemeente Rotterdam woensdag 30 augustus bekend gemaakt.

Heringericht

Op de Meent en de Witte de Withstraat wordt de buitenruimte op de korte termijn heringericht. Dit om te voorkomen dat er met auto's de stoep op kan worden gereden. De Meent en de Witte de Withstraat zijn publiekstrekkende locaties met horecagelegenheden en terrassen die direct aan de openbare weg grenzen. 'Hierdoor zijn deze locaties kwetsbaar wanneer er veel bezoekers aanwezig zijn', zo verklaart burgemeester Aboutaleb de aangekondigde maatregelen.

Zichtbare en onzichtbare preventieve maatregelen 

Burgemeester Aboutaleb geeft aan dat Rotterdam al langer alert is op het veilig houden van grote groepen mensen in de openbare ruimte. Om die reden zijn er op verschillende momenten en plekken al zichtbare en onzichtbare preventieve maatregelen genomen. Zoals bij de marathon, de jaarwisseling en het kampioensfeest van Feyenoord.

Lees het hele artikel op Blikopnieuws.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW