Gezondheidsrisico’s van water in de openbare ruimte 13 aug 2019

    WaterWater op straat en water in bedriegertjes of fonteinen is niet van dezelfde kwaliteit als zwemwater, waardoor kinderen die in dit water spelen, ziek kunnen worden. Met eenvoudige maatregelen is dit te voorkomen. Dat blijkt uit het proefschrift van Heleen de Man van de Universiteit Utrecht.

    Zij deed enkele jaren geleden onderzoek naar het water op deze locaties. Met de warme zomer, is het onderwerp nu weer actueel.

    Haar promotieonderzoek spitste zich toe op de hygiënische betrouwbaarheid van water in ‘bedriegertjes’ en fonteinen, en van regenwater op straat en in wadi’s. Door voorlichting en door de bedriegertjes te vullen met drinkwater is besmetting grotendeels te voorkomen. Het onderzoek heeft de gezondheidsrisico’s van water in de openbare ruimte goed in beeld gebracht én reikt praktische maatregelen aan om de kans op ziekte verder te beperken.

    Afstromend regenwater is afvalwater en géén speelwater. Water van bedriegertjes is wel speelwater, maar géén drinkwater. Ontwerpers, beheerders en gebruikers van bedriegertjes, fonteinen en voorzieningen voor de opvang van regenwater kunnen met de in deze samenvatting gepresenteerde resultaten van het onderzoek bewust omgaan met de gezondheidsrisico’s van water in stedelijk gebied.

    Lees het onderzoek hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW