Schade aan groen door droogte moeilijk in te schatten 7 aug 2018

  bladerenHet openbare groen heeft zwaar te lijden onder de droogte. Wat de exacte schade zal worden is nog niet te zeggen. Dat zeggen beheerders van diverse gemeenten.

  Over in het land proberen groendiensten van gemeenten de schade te beperken. Met de inzet van veel mensen wordt water gegeven waar kan. Jonge aanplant krijgt daarbij prioriteit.

  Per regio verschilt het beeld. De begroeiing reageert anders op de grondsoort en de nazorg. Daardoor kan beplanting er nog fris bijstaan, of verschijnselen van stress vertonen. Hieruit is echter geen beeld op te maken hoeveel uiteindelijk zal uitvallen. Dat moet de komende weken en maanden pas gaan blijken.

  Bert Griffioen schrikt van de grote verschillen. Tegen StadsZaken zegt hij dat de aanplant zich meestal weer herstelt als de regen komt. Maar op sommige plekken waar het droog is valt nog steeds geen druppel.

  Witte Lint wordt bruine lint

  De droogte zorgt echter voor totale fiasco’s op andere plekken.
  Zo is het kunstwerk ‘het Witte Lint’ in Zutphen onlangs dood verklaard. Het kunstwerk bestond uit 1177 meidoorns die schuin gekweekt waren en op een soort dijk naast de provinciale weg gezet. Het project kostte 1,6 miljoen euro.

  Ongeveer de helft van de bomen werd eerder dit jaar aantast door een perenprachtkever. De overige bomen werden daarna behandeld. Er was echter geen rekening gehouden met de droogte die zou komen, waardoor de jonge bomen massaal verdorde. De provincie Gelderland zegt dat het kunstwerk nu vrijwel zeker volledig afgeschreven kan worden.

  Lees hier het volledige artikel.

  Nieuwsbrief Tuin en Landschap, 27-07-2018
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW