Hoe haal je ideeën bij burgers op? 24 aug 2018

    parkSoms ontplooien burgers zelf initiatieven en schuift de gemeente aan. Maar soms is het gewoon nodig om actief ideeën op te halen bij burgers voor de invulling van gemeentelijke plannen. Dat ophalen moet wel heel doordacht gebeuren, anders gaat er veel verloren. Iefje Soetens vertelt erover bij openbareruimte.nu.

    Het Florence Nightingale Park in Den Haag- Zuidwest stond ooit bekend als een fraai park, geliefd onder bewoners, maar gaandeweg is de kwaliteit achteruit gegaan. De gemeente Den Haag wil daar wat aan doen, als onderdeel van een breder programma om dit deel van de stad op te krikken.

    Maar hoe weet je of je ook die ingrepen doet die de gebruikers het liefste willen? Gewoon vragen zou je zeggen, maar zo simpel ligt het niet volgens Iefje Soetens. Met haar bureau Iefje Realiseert Visie (IRV) ontwikkelde ze de methodiek ‘Onze Plek’. Deze methodiek geeft participatietrajecten zo vorm dat (vrijwel) alle wensen van gebruikers naar voren komen, zorgvuldig worden gewogen en vertaald naar een gebruiksvisie. Zo ook het proces rond de kwaliteitsimpuls van het Florence Nightingale Park. Internationaal geaccepteerde theorieën en modellen zoals Placemaking van Project for Public Spaces (PPS) vormen het vertrekpunt in haar denken.

    Lees het hele artikel bij openbareruimte.nu.

    Bron: openbareruimte.nu, 16 augustus 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW