Eindhoven wil sensoren in kaart brengen 28 aug 2018

  dataEindhoven wil alle sensoren en camera’s in de stad hangen inventariseren en registreren. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Het gaat om een proef van de gemeente Eindhoven en het Kadaster.

  De sensoren worden geregistreerd en de data openbaar. De gegevens die de sensoren meten zijn via data.eindhoven.nl in te zien. De databank van sensoren bestaat nu nog uit 32 sensoren, maar dit aantal moet de komende tijd gaan groeien.

  De data die verzameld wordt kan te maken hebben met verschillende onderwerpen. Zo wordt geluid gemeten, verkeerstromen, mensenmassa’s, UV-straling of luchtkwaliteit. De privacy van personen is bij het publiceren van de data wel bewaakt.

  Het doel van de proef is in eerste instantie om te kijken wat er allemaal gemeten wordt in Eindhoven. Op dit moment ontbreekt duidelijkheid over het aantal sensoren, vooral bij bedrijven en particulieren.

  Uiteindelijk kan met de openbare data ook regelgeving gemaakt worden. Door gegevens van sensoren te combineren kan bijvoorbeeld het autoverkeer en de luchtkwaliteit in wijken in de gaten gehouden worden.

  Bron: ED.nl, 18 augustus 2018.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW