Dalfsen trekt ton uit voor historische straat in nieuwe wijk 21 aug 2018

  DalfsenDe nieuwe wijk Oosterdalfsen in Dalfsen gaat een hele bijzondere hoofdstraat krijgen. De gemeente trekt een ton uit om deze weg in te richten. Als inspiratie voor de inrichting worden de archeologische vondsten gebruikt die ze op deze plek opgroeven. Dat schrijft De Stentor.
  Op de weg, Oude Middenweg genaamd, zijn drie jaar gelden vondsten gedaan van millennia oude trechterbekers, kettingen en bijlen. De vondst leidde wereldwijd tot beroering omdat het de geschiedenis van Noordwest-Europa herschreef.
   

  Sociale as

  De weg moet nu een familieweg worden in de wijk. ‘De sociale as van de buurt’, zoals het college in Dalfsen het noemt. MUST Stedebouw uit Amsterdam maakte de opzet voor de weg. Hierin moeten plekken komen voor stroken van gras, wadi’s, beplanting en natuurlijk de archeologische vondsten.

  De weg verandert bovendien elke keer van functie. Zo is de weg, afhankelijk van waar je staat, een zitplaats, speelplaats, ontmoetingsplek, zandbak of barbecueplek. Het midden van de weg wordt een heuvel. Hier komt meer informatie te staan over de vondsten.

  Voor de inrichting wordt 100.000 euro uitgetrokken. Voor het beheer van de weg staat vervolgens jaarlijks 26.000 euro gereserveerd.

  Lees hier het hele artikel.

  Bron: De Stentor, 10 augustus 2018

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW