Sittard-Geleen start project voor innovatief beheer openbare ruimte 11 apr 2019

  smartHoe kunnen we door technologisering en digitalisering de openbare ruimte op een nieuwe (efficiëntere, effectievere en hoogwaardigere) manier ontwerpen, inrichten en beheren? De gemeente Sittard-Geleen zoekt daarvoor naar ‘smart’ producten om in hun proeftuin ‘De Tuinman van Morgen’ de openbare ruimte van de toekomst te creëren. Op donderdag 18 april 2019 pitchen innovatieve ideeën en initiatieven zich aan de gemeente en publiek.

  In totaal worden 17 ideeën gepitcht. Het gaat om ideeën, producten of bedrijven op het gebied van smart openbare ruimte.

  De tuinman van morgen
  De gemeente is de tuinman in andermans tuin. Althans, zo denk de gemeente Sittard-Geleen erover. Daarom zijn zij het project ‘De Tuinman van Sittard-Geleen’ gestart.
  De Tuinman van Morgen is onderdeel van het Smart Stedenbouw project van de Future City Foundation. In dit project onderzoekt de gemeente met ruim twintig partners hoe de ontwerpopgave van de stad verandert door digitalisering en technologisering. Kijk hier voor meer informatie.
  De Tuinman krijgt een eigen proeftuin, waarin we de openbare ruimte van de toekomst maken. In de proeftuin willen we ideeën en initiatieven van burgers, verenigingen en bedrijven samenbrengen.
  In dit project zoekt de gemeente antwoord op de volgende vragen:
  • Hoe veranderen technologisering en digitalisering het ontwerp en beheer van de openbare ruimte?
  • Hoe kan dat op een manier dat leefbaarheid en duurzaamheid wordt versterkt?
  • Hoe sluit dit aan op de andere opgaven van Sittard-Geleen?
  • Hoe leidt dat tot meer betrokkenheid van burgers en bedrijven?
  • Welke oplossingen bestaan al?
  • Kunnen die worden ingezet in een proeftuin?
  Het doel van het De Tuinman van Morgen Project is het maken van een slimme proeftuin, die een showcase wordt voor toepassingen op het gebied van technologisering en digitalisering in de openbare ruimte. Het is sterk afhankelijk van de toepassing wat hier de ruimtelijke impact van is. Omdat de gemeente open wilt staan voor alle ideeën die zich aandienen, stellen zij op voorhand weinig beperkingen.

  Lees meer over het project hier.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW