Gratis planten in Utrecht tegen wateroverlast 19 apr 2018

  Inwoners van Utrecht die willen helpen de gemeente ‘waterproof’ te maken, kunnen in april in verschillende tuincentra een gratis plant ophalen.

  Meer regen en flinke buien zorgen, in combinatie met meer gebouwen, asfalt en betegelde tuinen, zorgen ervoor voor dat het water in de gemeente Utrecht steeds minder goed wordt afgevoerd. Om schade en overlast te voorkomen zet de gemeente in op een zogenoemd Waterproof030. Niet alleen neemt ze daarvoor zelf verschillende maatregelen om wateroverlast te voorkomen, ook wordt de hulp van inwoners  gevraagd. Van alle grond in de gemeente behoort namelijke 60 procent toe aan bewoners en bedrijven.

  Gratis plant

  In verschillende tuincentra kunnen inwoners deze maand terecht voor informatie over een watervriendelijke tuin. Wat heb je eigenlijk nodig om een tuin of balkon op een watervriendelijke manier in te richten? Welke planten zijn daarvoor geschikt en welke andere maatregelen kan iemand mogelijk nemen? Inwoners die deze maand op zaterdag langskomen, krijgen van de gemeente hun groene cadeau, geschikt voor een natte plek of juist voor een plek met veel schaduw.

  Lees hier het volledige artikel.


  Bron: Gemeente.nu, 09-04-2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
 Security code

© Copyright 2014 CROW