Benchmarken heeft de toekomst 29 jan 2019

  RotterdamDeze bijeenkomst gaat niet door. U kunt zich niet langer aanmelden.

  De in september 2018 gelanceerde CROW benchmarksystematiek standaardiseert het bijhouden van de kwaliteit, kosten en arealen voor gemeenten zodat deze eenvoudiger en beter zijn te vergelijken (benchmarken). Door deze gestandaardiseerde systematiek wordt het eenvoudiger voor gemeenten om aan te haken bij bestaande benchmarkorganisaties, in de eigen regio een benchmark te beginnen of om vergelijkingen te maken tussen leden van verschillende benchmarkorganisties. Daarnaast is er door deze ontwikkeling bij gemeenten meer tijd over voor benchlearnen. Ofwel: Op basis van deze systematiek kunnen nu alle beheerders openbare ruimte hun beheerprestaties nog beter en makkelijker benchmarken en onderling van elkaar leren.

  Klik hier om u aan te melden

  De benchmarksystematiek is ontwikkeld in co-productie met de G4-gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht aangevuld met de gemeenten Eindhoven en Arnhem en in samenwerking met de bestaande benchmarkorganisaties NVRD (Benchmark Schoon),
  Wageningen Environmental Research (Benchmark Gemeentelijk Groen) en Antea Group (Benchmark openbare ruimte). De gemeenten in de provincie Zeeland hebben onder begeleiding van Sweco al proefgedraaid met de benchmarksystematiek. Daardoor weten we dat de systematiek in de praktijk voor alle organisaties goed toepasbaar is.
   

  Benchmarken draait om benchlearnen

  Het doel van benchmark is niet om een rangorde te maken, maar om inzicht te krijgen in je prestaties en samen met collega-beheerders van andere gemeenten van elkaar te leren. Benchmarken is daarom een cruciaal onderdeel van professioneel beheer. Benchmarken begint met hetverzamelen en analyseren van gestandaardiseerde data om inzicht te krijgen in je prestaties. Door vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over de prestaties, de werkwijzen en de ontwikkelingen in jouw organisatie kun je van elkaar leren en je toekomstige prestaties verbeteren.
   

  Doel bijeenkomst

  Het doel van deze bijeenkomst is om beheerders/assetmanagers te laten zien hoe zij op een uniforme wijze hun beheerprestaties kunnen monitoren en benchmarken, en op basis daarvan van elkaar kunnen leren. U zult merken dat benchmarken een onderdeel is van professioneel beheer, maar vooral zult u zien dat u benchmarken niet doet voor uw bestuurder of manager, maar voor uzelf! Benchmarken en benchlearning is cruciaal om je eigen werkwijze voortdurend te optimaliseren en je beheerprestaties te verbeteren.
   
  In het eerste deel van de bijeenkomst wordt op bijgepraat over de benchmarksystematiek en raakt u geinspireerd om ermee aan de slag te gaan. In het tweede interactieve deel kunt u onder begeleiding van vier benchmarkorganisaties bespreken hoe het benchmarken en het benchlearnen er in de praktijk aan toe gaat en waar zij in de toekomst heen willen.
   
  Wij zien u graag op 29 januari bij de Gemeente Rotterdam, Wilhelminakade 179 (40ste verdieping) in Rotterdam,
   
  Leonard van der Velde (Gemeente Rotterdam), Harro Verhoeven (CROW), Ewout Dam (CROW), Joop Spijker (Wageningen Environmental Research), Bas Peeters (NVRD),  Marijn van den Berg (Sweco) en Marc de Jong (Antea)

  Programma

  12.45 Inloop met koffie en thee
  13.00 Opening
  13.05 Welkom door gastgemeente
  13.10 Voorstelronde
  13.25 Toelichting op de CROW-systematiek voor benchmarken Harro Verhoeven, projectmanager CROW
  13.40

  Hoe kan benchmarken de beheerprestaties van mijn gemeente verbeteren door Leonard van der Velde, assetmanager Wegen en Openbare Verlichting, Gemeente Rotterdam.

  14.00 Uitleg deelsessies
  14.10 1e ronde Deelsessies
  14.55 Pauze
  15.15 Wisseltijd
  15.20 2e ronde Deelsessies
  16.00

  Wisseltijd

  16.05 Plenaire afsluiting
  16.30 Borrel

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW