CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Speedsessie 7 en 14 november: ‘De weg van klant naar contract en verder’

17-11-2017

Met de speedsessie gaven we een inkijk in het proces van klantwens, contractkeuze, specificeren, aanbesteden en contractbeheersing. Het was geen verdiepingscursus maar een blik op de weg van klant naar contract en verder....

Veel opdrachtgevers steken het proces van klant naar contract en verder in met een impliciete keuze voor een bepaalde contractvorm of technische oplossingsrichtingen. Op dinsdag 7 en op dinsdag 14 november mochten we in totaal zo’n 70 deelnemers (opdrachtgevers, aannemers en leveranciers) verwelkomen op het kantoor van CROW in Ede en in Utrecht.

Leuke gesprekken

Zowel tijdens de lunch, de sessie en ook tijdens het ‘hapje en drankje’ na afloop werd er veel gesproken over de eerder genoemde onderwerpen. Naast de inhoudelijke zaken die er besproken werden, over bijvoorbeeld het maken van bewuste keuzes en wat daar voor nodig is, kwam naar voren dat de onderliggende houding en intenties van opdrachtgever en aannemer van belang zijn om een project tot een goed einde te brengen. Denk aan zaken als transparantie en vertrouwen als belangrijke pijlers onder het contract. Of zoals tijdens de bijeenkomsten werd gezegd: “Hoe meer vertrouwen er tussen opdrachtgever en aannemer is, hoe minder we het contract nodig hebben”.

Diepgang

Natuurlijk ontbreekt in een dergelijke sessie de tijd voor echte diepgang in alle onderwerpen. Voor professionals die meer verdieping zoeken kunnen we de Leergang Modern Contractmanagement (Leergang MC) aanbevelen.
 
We hopen u snel een keer te ontmoeten tijdens een cursus of een speedsessie!
 
Maurice Wielink
Rob Luiten
Consulenten aanbesteden en contracteren 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Abonneer
 Security code
Scroll naar boven