CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Workshop Digitale veiligheid en Smart Mobility | Maart 2021

 • Datum: 02-03-2021
 • Duur: 13:00 - 17:00
 • Locatie: Online
 • Productgroep: Workshop
 • Soort: Gratis

Digitaal parkeren, deelvervoer, elektrisch opladen, intelligente toegang of zelfrijdende auto’s: mobiliteit wordt meer dan ooit gedreven door data en technologie. Infrastructuur, vervoersvormen en reizigers staan continu met elkaar in verbinding en die ontwikkeling neemt de komende jaren alleen maar toe.

De digitalisering van de mobiliteitsketen biedt kansen maar brengt ook risico’s met zich mee; datalekken en hackers liggen op de loer en kunnen de hele keten verstoren.Wat betekent die ontwikkeling voor je werk als ambtenaar in de mobiliteitsketen? Het antwoord op deze én andere vragen over digitale veiligheid in de mobiliteitsketen leer je in de driedaagse workshop Basiscursus Digitale Veiligheid in Smart Mobility. 

Om mobiliteitsprofessionals kennis te laten maken met deze thematiek wordt de workshopreeks Basiscursus digitale veiligheid drie maal gratis aangeboden in de eerste helft van 2021. De workshopronde in maart is de tweede reeks De plaatsen hiervoor zijn beperkt dus schrijf je snel in!

Deze workshop is vol. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar klantenservice@crow.nl.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Voor wie?

  De workshop is ontworpen voor ambtenaren uit alle disciplines die geen of weinig ervaring hebben met het implementeren of ontwikkelen van Smart Mobility projecten. Ook ambtenaren die al langer bezig zijn met het onderwerp maar behoefte hebben aan een gestructureerde basiscursus of hun geheugen willen opfrissen, zijn welkom. De workshop is geschikt voor:
  -          Inkopers & Juristen
  -          Beleidsmakers
  -          Projectmanagers
  -          Security officers.
  -          Privacy Officers
  -          Pilotmakers, kwartiermakers
  -          Informatiemanagers
   

  Online sessies

  Vanwege Covid-19 worden deze dagdelen via live online - virtuele sessies aangeboden. De live online sessies worden begeleid door een technical host, die u tijdens de sessie ondersteunt met eventuele technische vragen. Tijdens de sessies zorgen we ook voor voldoende interactiviteit en pauzes in het programma.
   

  Programma

  In drie dagdelen leer je wat er allemaal komt kijken op het gebied van Digitale Veiligheid & Privacy bij de ontwikkeling en implementatie van Smart Mobility projecten. Hoe bouw je digitale veiligheid in een project in? Waar kan je kennis en casuïstiek halen over dit onderwerp? Zijn er best practices? Wat zijn (bestuurlijke) risico’s en valkuilen? Wat betekent Digitale Veiligheid voor het inkoopproces en wat zijn juridische uitdagingen in dit veld?

  Het programma is volledig opgebouwd rondom casuïstiek en voorbeelden uit de praktijk. Hoe leid je een automobilist het op een digitaal veilige manier naar de meest efficiënte parkeerplaats met een app? Hoe waarborg je de privacy van gebruikers van laadpalen? Hoe kan je verkeersstromen sturen met behulp van apps en slimme verkeerslichten, met behoud van privacy van de weggebruikers? Met de nadruk op interactie en spel werken we aan kennis en bewustzijn

  Sessie 1: dinsdag 02 maart 2021, 13:00 - 17:00 uur
  Sessie 2: dinsdag 09 maart 2021, 13:00 - 17:00 uur
  Sessie 3: dinsdag 16 maart 2021, 13:00 - 17:00 uur
Scroll naar boven