CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie
Wat betekent klimaatadaptatie voor de inrichting van de gebouwde omgeving, de openbare ruimte en wegen? Wat kun je met verkeerskundig beleid hieraan bijdragen? Waar begin je? Hoe stel je prioriteiten? Hoe kun je als verkeerskundige in je dagelijkse praktijk bijdragen aan klimaatadapatie? Al deze onderwerpen komen tijdens de bijeenkomst over klimaatadaptatie en de duurzame stad aan bod.
In Nederland leidt klimaatverandering tot hogere temperaturen, meer (extreme) neerslag, drogere zomers en een stijgende zeespiegel. Naast het voorkómen van verdere klimaatverandering is klimaatadaptatie nodig om minder kwetsbaar te zijn voor klimaatverandering. Wat kun je als stad of regio doen om die overlast te voorkomen? En wat is je rol als verkeerskundige? CROW gaat graag met u hierover in discussie op 27 september tijdens de webcast. Tijdens deze bijeenkomst gaan we nader in op mogelijke netwerkmaatregelen en strategische keuzes en zoomen we in op concrete maatregelen.
Drie sprekers nemen je mee in de wereld van klimaatadaptatie.
Benieuwd wat er nog meer volgt? Bekijk het programma.
Het programma is interessant voor medewerkers van gemeenten. Maar uiteraard is iedereen welkom bij de webcast.
Mocht u liever bij de bijeenkomst aanwezig willen zijn, dan kunt u zich via een aparte inschrijfpagina aanmelden.
Het klimaat verandert. In Nederland leidt klimaatverandering tot hogere temperaturen, meer (extreme) neerslag, drogere zomers en een stijgende zeespiegel. Het gaat daarbij niet alleen om geleidelijke veranderingen. Extreem weer, zoals hittegolven en forse regen- en hagelbuien, zal steeds vaker voorkomen en tot meer schade en slachtoffers leiden dan voorheen het geval was. Naast klimaatmitigatie (het voorkómen van verdere klimaatverandering) is klimaatadaptatie (aanpassing) nodig om minder kwetsbaar te zijn voor klimaatverandering. Wat betekent klimaatadaptatie voor de inrichting van je gebouwde omgeving, de openbare ruimte en wegen? Wat kun je met verkeerskundig beleid hieraan bijdragen? Waar begin je? Hoe stel je prioriteiten? Hoe kun je als verkeerskundige in je dagelijkse praktijk bijdragen aan klimaatadapatie? Al deze onderwerpen komen tijdens deze bijeenkomst aan bod.
Gemeenten hebben een belangrijke taak als het gaat om klimaatadaptatie. Twee gemeenten gaan in op hun ervaringen én hun vragen.
Na deze sprekers gaan we met u het gesprek en de discussie aan. Waar loopt u tegenaan? Welke vragen heeft u en welke rol zou CROW moeten nemen?
U kunt zich via de inschrijfknop of via onderstaande link inschrijven voor de webcast. Deelname is gratis. De bijeenkomst wordt live als webcast uitgezonden. U kunt vanachter uw pc de presentaties volgen en via de chatfunctie kunt u deelnemen aan de discussie. U dient wel te beschikken over een pc met internetverbinding en speakers of koptelefoon voor het geluid.
Aanmelden voor de fysieke bijeenkomst kan via een aparte inschrijfpagina.
Vragen of opmerkingen over de bijeenkomst kunt u mailen aan Marleen Hovens (marleen.hovens@crow.nl) of Hillie Talens (hillie.talens@crow.nl).
Duurzaamheid is een breed begrip, ook in de wereld van mobiliteit. Het gaat over zuinig omgaan met natuurlijke bronnen, over robuuste investeringen, over de kosten en effecten van mobiliteit op de omgeving, over gezondheid en over de vraag hoe wij in de toekomst verstandig mobiel kunnen blijven. Hoe breng je bereikbaarheid, economie, leefmilieu, klimaat met elkaar in evenwicht? Wat maakt een stad, kern of regio duurzaam en welke rol speelt mobiliteit hierin? De bijeenkomstenreeks Mobiliteit en duurzame steden en regio’s gaat in op enkele onderwerpen.
Waar kunt u als beleidsmedewerker of verkeerskundige de relatie tussen duurzaamheid en mobiliteit leggen? Dat is de centrale vraag in de reeks bijeenkomsten die CROW-KpVV in 2018 organiseert samen met en voor professionals uit de sectoren die betrokken zijn bij dit thema. Per bijeenkomst staat een verkeerskundige beleidsvraag centraal en behandelen we een aantal onderwerp die relevant zijn