VISI Gebruikersbijeenkomst 'VISI, process mining en BIM'

  • Datum: 26 nov 2014
  • Productgroep: Congres
  • Soort: Gratis
  • Vakgebied(en): Contracteren

Op 26 november organiseerde CROW in samenwerking met het DEMO Kenniscentrum een VISI Gebruikersbijeenkomst over 'Visi en Process Mining'.

Prijs per persoon: Gratis
Momenteel zijn er geen beschikbare data
Met 'process mining' kunnen bouworganisaties globale statistieken krijgen over de tijdsduur van cases, transacties en transactietypes en over de frequentie van berichttypes en transactietypes. Die statistieken kunnen worden ontleend aan het VISI-archief van een bouwproject . Zo’n archief wordt door VISI bewaard als logbestand, en een ‘case’ is in zo’n logbestand terug te vinden als een keten van samenhangende transacties. 'Process mining' biedt de mogelijkheid trends te ontdekken voor het complete project en vervolgens in te zoomen op individuele cases om knelpunten verder te analyseren, uiteraard met als doel om die op te lossen.

Maar hoe pas je process mining nu eigenlijk toe? Dat werd in deze bijeenkomst toegelicht aan de hand van praktijkgevallen. Maar eerst gingen de grondleggers van DEMO een stukje terug in de tijd, naar de ontstaansgeschiedenis van VISI en de theorie daarachter (DEMO). Tot slot werd gekeken naar de toekomst van process mining in relatie tot VISI en BIM.

Gebaseerd op DEMO

VISI is gebaseerd op DEMO. CROW organiseerde de VISI Gebruikersbijeenkomst dit keer zoals gezegd in samenwerking met het DEMO Kenniscentrum (oftewel het Enterprise Engineering Instutute, EEI). Deze stichting heeft als doel om mensen op een eenvoudige en praktijkgerichte wijze kennis te laten maken met DEMO: Design & Engineering Methodology for Organizations'. De stichting biedt een unieke methode om de business, informatie en data van organisaties te modelleren.

Bekijk de terugblik.

13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Opening en welkom door Flip Rosdorff
13.40 uur De ontstaansgeschiedenis van VISI – Hans Mulder
14.10 uur De theorie achter VISI is DEMO – Jan Dietz
14.40 uur De praktijk met VISI en BIM – Jos Hamilton
15.10 uur Pauze
15.30 uur Demonstratie van de Process Miner – Linda Terlouw
16.00 uur Doorontwikkeling van VISI in relatie tot BIM – Niek Pluijmert
16.30 uur Afsluiting en borrel

Hier komen de nieuwsberichten

De presentaties van de VISI Gebruikersbijeenkomst van 26 november 2014 zijn te bekijken via Slideshare.