CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Gecombineerde gebruikersbijeenkomst VISI en COINS

 • Datum: 20-06-2017
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Gratis

CROW organiseert i.s.m. het BIM-loket een VISI-COINS gebruikersbijeenkomst.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.

 • Op 20 juni organiseert CROW namens het BIM Loket weer een gecombineerde gebruikersbijeenkomst rond de standaarden VISI en COINS. De bijeenkomst is bedoeld voor alle VISI- en COINS-gebruikers, maar ook gebruikers van andere open BIM-standaarden zijn welkom. De toegang is gratis.

  Het plenaire programma is gewijd aan de vernieuwing van het stationsgebied van Driebergen-Zeist, en de rol van VISI daarbij. Na de pauze bestaat de keuze uit praktijkcases rond enerzijds VISI of anderszijds COINS.

  Vernieuwing stationsgebied

  Het huidige station Driebergen-Zeist wordt volledig vernieuwd in opdracht van ProRail, het ministerie van Infrastructuur & Milieu, provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist door BAM Infra. Een integrale en multidisciplinaire aanpak is cruciaal voor de succesvolle uitvoering van het project. Daarbij wordt maximaal ingezet op het gebruik van BIM. Integraal Ontwerpmanager Johan Bolhuis van BAM Infraconsult bv zal tijdens zijn lezing ingaan op het integrale (digitale) ontwerp en de wijze van projectuitvoering.

  Casus Piet Heintunnel

  VISI wordt gebruikt voor de communicatie van commitments in de uitvoeringsfase van GWW-projecten. Maar communicatie van commitments vindt overal plaats, bijvoorbeeld ook in de voorbereidingsfase van GWW-projecten. In het kader van de VISI 2.0 ontwikkeling werken Ingenieursbureau Amsterdam en ForMetis samen in een pilotproject om de communicatie tussen ambtelijk opdrachtgever en projectleider (IPM) te ondersteunen.

  Parallelsessies

  Praktijkcase VISI
  Leren uit VISI data – specifiek verband tussen projectgedrag en kwaliteit en doorlooptijd van transacties, door Sentensor.

  Praktijkcases COINS
  Project station De Goffert in Nijmegen met COINS - René Wubbels (ProRail)

 • 13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
  13.30 uur Opening en welkom – Dik Spekkink (BIM Loket)
  13.35 uur De ontwikkeling van VISI en het beheer van open BIM standaarden – BIM Loket en CROW
  13.50 uur Vernieuwing stationsgebied Driebergen-Zeist - Johan Bolhuis (BAM Infraconsult)
  14:45 uur Pauze
  15:05 uur Piet Heintunnel - ForMetis
  15:35 uur Parallelsessie VISI
  Leren uit VISI data: verband tussen gebruiksgedrag en projecteffectiviteit - Marc Hendrickx (Sentensor)
  15:35 uur Parallelsessie COINS
  Project station De Goffert in Nijmegen met COINS - René Wubbels (ProRail)
  16.15 uur Terugkoppeling parallelsessies
  16.30 uur Afsluiting en borrel
 • Deelname is gratis maar niet geheel vrijblijvend. Als u zich inschrijft willen wij namelijk graag dat u ook echt komt!
  U kunt inschrijven via de button.
 • De bijeenkomst is gepland in het stationsgebied Driebergen-Zeist, naast NS station Driebergen-Zeist. Kantoor project Vernieuwing Stationsgebied Driebergen-Zeist, Stationsweg 13, 3972 KA Driebergen.
Scroll naar boven