VISI Gebruikersbijeenkomst de synergie tussen VISI, COINS en andere systemen

  • Datum: 06 sep 2016
  • Productgroep: Thema Bijeenkomst
  • Soort: Gratis
  • Vakgebied(en): Contracteren

Op 6 september organiseert CROW in Delft weer een VISI Gebruikersbijeenkomst: ‘de synergie tussen VISI, COINS en andere systemen’. De bijeenkomst is gratis voor alle VISI-gebruikers, maar ook gebruikers van andere open BIM-standaarden zijn welkom. De bijeenkomst start om 13.30 uur.

Prijs per persoon: Gratis
Momenteel zijn er geen beschikbare data

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de betekenis van COINS voor VISI-gebruikers, de rol van het BIM Loket (als thuishaven van beide standaarden) en VISI in combinatie met andere systemen zoals SAP en SharePoint.

Tijdens deze bijeenkomst spreken onder anderen Frans van Dam (RWS), Suzan Engelbrecht (ProRail) Jacqueline Meerkerk (BIM-loket) en Marc Hendrickx (Sentensor).

VISI en COINS

VISI zorgt voor een eenduidige communicatie en informatieoverdracht bij bouwprojecten. COINS structureert informatie en zorgt voor uitwisseling van gegevens tussen de partijen. Beide standaarden worden steeds vaker in samenhang toegepast. Een presentatie van het BIM-loket gaat dieper in op de meerwaarde en samenhang tussen VISI en COINS. Gebruikers van VISI delen de ervaringen van hun organisatie met VISI en COINS. Ook wordt de conclusie van een onderzoek hoe VISI en SharePoint elkaar kunnen versterken gepresenteerd.

Voor wie?

De bijeenkomst bedoeld voor alle VISI- en COINS-gebruikers, maar ook gebruikers van andere open BIM-standaarden zijn welkom. Het belooft weer een boeiende middag te worden.

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur Opening en welkom door Flip Rosdorff (Amsterdam), voorzitter VISI Gebruikers Comité
13.40 uur De ontwikkeling van VISI en het beheer van open BIM standaarden – Paul Jansen (CROW)
13.50 uur De ervaringen van RWS met VISI en COINS – Frans van Dam (RWS)
14.30 uur VISI gekoppeld aan SAP – Suzan Engelbrecht (ProRail)
15.00 uur Pauze
15.20 uur Het BIM-loket en COINS – Jacqueline Meerkerk (BIM-loket)
16.00 uur Aanbevelingen voor de implementatie/uitrol van VISI - Marc Hendrickx (Sentensor)
16.30 uur Afsluiting en borrel
Deelname is gratis maar niet geheel vrijblijvend. Mocht u verhinderd zijn, wilt u dat dan laten weten aan congressen@crow.nl?

Locatie

Bouwcampus (zaal de kubus)
Van der Burghweg 1 
2628 CS Delft

Route