De voordelen van het werken met beeldkwaliteit hebben zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen. Maar de praktijk blijkt soms weerbarstiger en daarom loopt iedereen die zich bezig houdt met beeldgericht werken in de praktijk nog wel eens tegen discussies of vragen aan. De beeldsystematiek kan dan ook hier en daar nog verder verbeterd worden en daarom werkt CROW aan een nieuwe Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2018. Voor het onderwerp onkruid is er een werkgroep opgericht om de beeldmeetlatten, definities en meetinstructies over onkruid nog beter aan te laten sluiten op de praktijk. Graag wil de werkgroep de discussies en de voorgestelde aanpassingen met u delen en uw kennis ophalen om te toetsen of hetgeen de werkgroep bedacht heeft, matcht met uw dagelijkse praktijk. Kortom: het moment om uw ervaringen te delen en met collega’s en de werkgroep in discussie te gaan over onkruid in beeldkwaliteit.
Sinds 2007 brengt CROW de kwaliteitscatalogus openbare ruimte uit. Veel gemeenten, aannemers, adviesbureaus en inspectiebureaus maken gebruik van de beeldsystematiek. Sinds het uitkomen van deze kwaliteitscatalogus heeft CROW via verschillende bronnen allerlei suggesties voor aanpassingen en verbeteringen verzameld. Vragen als
Tijd om duidelijkheid te scheppen over deze vragen en verbeteringen door te voeren in een nieuwe versie van de CROW-Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte. Speciaal voor het herzien van de beeldmeetlatten, definities en meetinstructie voor het onderwerp ‘Onkruid’ is er een werkgroep in het leven geroepen. De werkgroep heeft zich in de eerste maanden van 2017 gebogen over onder andere bovenstaande vragen. Het resultaat is een aanpassingsvoorstel waarover de werkgroep graag met u in gesprek gaat. Werkt u voor het beheersen van onkruid met beeldkwaliteit? Dan wilt u deze bijeenkomst niet missen.
Doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van ervaringen met onkruidbestrijding, om zo de CROW-beeldsystematiek nog beter te laten aansluiten bij uw dagelijkse praktijk. Tijdens deze bijeenkomst gaan we hierover openlijk met elkaar in discussie, zodat de beeldsystematiek als middel steeds beter een bijdrage levert aan ons eigenlijke doel: door optimale samenwerking een prettige openbare ruimte realiseren!
De kosten voor deelname aan deze bijeenkomst als niet-partner is €395,- per persoon excl. BTW.
Bent u partner van CROW Levende Stad? Of wilt u partner worden van CROW Levende Stad en weten wat dit inhoudt? Nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Mis deze discussiemogelijkheid niet en schrijf u vandaag nog in.