De Slimme Stad - Slimme stedelijke gebiedsontwikkeling en data (webcast)

  • Datum: 23 jun 2016
  • Productgroep: Thema Bijeenkomst
  • Soort: Gratis
  • Vakgebied(en): Verkeer en Vervoer

De stad is meer dan mobiliteit en de mobilist. ‘De Slimme Stad’ is meer dan slimme data, datatechnieken en tools die zich richten op mobiliteitsvraagstukken. Laat je tijdens deze bijeenkomst inspireren door werkwijzen en technieken die ontwikkeld zijn vanuit andere disciplines dan verkeer en vervoer. Allemaal met het doel de stad beter te begrijpen en deze beter te laten functioneren voor de gebruiker en de bewoner van de stad. Deze themamiddag is voor een deel (plenair deel) als live webcast te volgen.

Prijs per persoon: Gratis
Momenteel zijn er geen beschikbare data

De stad en mobiliteit: de relatie is evident. Bestemmingen en activiteiten in de stad veroorzaken mobiliteit. Veel van deze mobiliteit speelt zich af in de stad. Mobiliteit is het resultaat van de behoefte van mensen die zich van plek A naar plek B willen (of moeten) begeven omdat ze daar willen (of moeten) zijn. Om grip te krijgen op die mobiliteit is informatie nodig, informatie over de keuzes en beslissingen die mensen maken, de verplaatsingsbehoefte, de stad, het effect van mobiliteit op milieu, enzovoort. Beleids-, plan-, ontwerp- en  designprocessen kunnen beter door slim de informatiebehoefte in beeld te brengen.

Lees meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst op de bijbehorende bijeenkomstpagina.
 

Volgt u de bijeenkomst via de live webcast?

U neemt dan alleen deel aan het plenaire gedeelte, van 13.00 – 14.45 uur. Deelnemen aan de workshops is niet mogelijk als u de live webcast volgt.