Sinds enkele weken is het gebruik van de openbare ruimte weer aan het toenemen. Na de eerste versoepeling van de coronamaatregelen gaan mensen er vaker op uit en wordt het steeds drukker. Tegelijk dient het publiek nog wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Er moet daarom goed worden gekeken naar de mogelijkheden. Tijdens deze online bijeenkomst vertellen gemeente Nijmegen en Rotterdam hoe zij aan de slag zijn gegaan met dit vraagstuk, vanuit proactief en reactief beleid. Verder geeft Ineke Westerbroek van CROW een toelichting op het unieke project 'Maak samen ruimte' en de website maaksamenruimte.nl. Dit project is een samenwerking tussen VNG, Stadswerk en CROW. Daarnaast is tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om met andere gemeenten in gesprek te gaan over de verschillende gevolgen van corona in de openbare ruimte.
Elke gemeente heeft in een korte tijd over het vraagstuk moeten nadenken en elke gemeente heeft eigen oplossingen bedacht. Ook zijn verschillende maatregelen met ‘trial and error’ tot stand gekomen. Maar wat werkt? CROW Levende Stad laat verschillende invullingen van beleid zien.
VNG, Stadswerk en CROW bundelen met het initiatief ‘Maak samen ruimte’ de krachten om gemeenten en andere overheden te ondersteunen bij de vraag hoe uitvoering te geven aan de anderhalvemetersamenleving opgave in de openbare ruimte. Elke gemeente is anders. Elke situatie is anders. Tegelijkertijd staan gemeenten ook voor vergelijkbare uitdagingen. Op de website www.maaksamenruimte.nl worden kennis en ervaringen gebundeld en gedeeld, die in het land worden opgedaan bij de inrichting van de 1,5 meter samenleving. Over wat werkt, wat waar werkt en wat niet (meer) werkt. Dit project wordt ondersteund door het ministerie van BZK.
Benieuwd wat jij kan leren van deze aanpakken of wil je meer weten over het project Maak samen ruimte? Meld je aan voor de online bijeenkomst over de 1,5-meter samenleving. De bijeenkomst duurt van 13.00 uur tot 15.00 uur.