Omgevingsvisie/-plan en duurzame steden en regio’s

 • Datum: 28-06-2018
 • Locatie: CROW-vestiging Utrecht
 • Productgroep: Thema bijeenkomst
 • Soort: Gratis
 • Thema: Duurzame mobiliteit, Milieu, Mobiliteit en ruimte

CROW-KpVV presenteert in 2018 de themareeks Mobiliteit en duurzame steden en regio’s, welke dit jaar uit vier themamiddagen bestaat. Op 28 juni wordt de tweede themamiddag georganiseerd, die ook live als webcast te volgen is. Deze bijeenkomst staat in het teken van de Omgevingsvisie.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Een enkel integraal plan voor de fysieke leefomgeving dat thema’s als milieu, stedenbouw, mobiliteit, bodem etcetera combineert. Dat is het doel voor de Omgevingsvisie en de daaruit voortvloeiende programma’s en het Omgevingsplan onder de komende Omgevingswet. Impliceert dit dat omgevingsvisies en -plannen per definitie duurzame mobiliteitsplannen zijn? Aan de hand van enkele cases zoeken we antwoord op deze vraag en krijgt u een kijkje in de keuken van uw collega’s hoe die zich voorbereiden op de komst van deze nieuwe wet.

  Voor wie?

  Het programma is interessant voor medewerkers van gemeenten.

  Let op: CROW-KpVV kan besluiten dat deelname aan de fysieke bijeenkomst niet mogelijk is, bijvoorbeeld als blijkt dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn of als het maximum aantal deelnemers overschreden wordt. Mocht de bijeenkomst vol zijn, dan kunt u altijd nog de live webcast volgen.

 • Middagprogramma

  13.00 - 13.15  Welkom door Wilma Slinger en Jurgen de Haan (CROW)
  13.15 – 14.00
   
  Een andere werkwijze in Noord-Limburg - Tom Jacobs (gemeente Venlo) en Lex Nicoll (Gemeente Beesel) namens Trendsportal
  14.00 – 14.45 
   
  Ontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaanstad - Arnoud Beens (gemeente Zaanstad)
  14.45 – 15.00 Korte pauze
  15.00 – 15.45 Omgevingswet, lopen en fietsen - Sietze Faber (VNG)
  15.45 – 16.00 Conclusies, afronding
  16.00 - 17.00 Hapje en drankje

  Aan de hand van enkele cases zoeken we antwoord op de vraag of Omgevingsvisies en -plannen per definitie duurzame mobiliteitsplannen zijn. De voorbeelden komen uit de RMO-regio Noord-Limburg en de gemeente Zaanstad.
   
  Tom Jacobs (gemeente Venlo) en Lex Nicoll (gemeente Beesel) vertellen vanuit het samenwerkingsverband Trendsportal over hun ervaringen met het in co-creatie vormen van een nieuwe visie op mobiliteit voor de regio Noord-Limburg, waarbij de scope veel breder is gebleken dat alleen verkeer en vervoer. 

  Arnoud Beens van de gemeente Zaanstad vertelt meer over de ontwikkeling van het Hembrugterrein, waarbij nieuwe samenwerkingsvormen en een meer integrale afweging centraal staan. 

  Sietze Faber (VNG) zal ingaan op de vraag hoe fietsen en lopen een belangrijke bijdrage aan de doelen van de Omgevingsvisie kunnen leveren voor meer vitaliteit en een betere gezondheid in dorpen en steden in het kader van de nationale fietsagenda. Hierover is onlangs een Whitepaper verschenen.

   

 • Inschrijven

  U kunt zich via de inschrijfknop inschrijven voor de bijeenkomst. Deelname is gratis.

  Live volgen via webcast?

  Kunt u niet fysiek aanwezig zijn, maar wil u de bijeenkomst wel volgen? Dat kan. De bijeenkomst wordt ook als live webcast uitgezonden. U kunt vanachter uw pc de presentaties volgen en via de chatfunctie kunt u deelnemen aan de discussie. U dient dat wel te beschikken over een pc met internetverbinding en met speakers of koptelefoon voor het geluid. Aanmelden voor de webcast kan via een aparte bijeenkomstpagina.

 • Locatie

  CROW vestiging Utrecht
  Kantoorgebouw 'Sijpesteijn'
  Jaarbeursplein 22
  3521 AP Utrecht
  Routebeschrijving

 • Contact

  Vragen of opmerkingen over de bijeenkomst kunt u mailen aan Wilma Slinger (wilma.slinger@crow.nl) of Jurgen de Haan (jurgen.dehaan@crow.nl).

 • Bijeenkomstenreeks Mobiliteit en duurzame steden en regio’s

  Duurzaamheid is een breed begrip, ook in de wereld van mobiliteit. Het gaat over zuinig omgaan met natuurlijke bronnen, over robuuste investeringen, over de kosten en effecten van mobiliteit op de omgeving, over gezondheid en over de vraag hoe wij in de toekomst verstandig mobiel kunnen blijven. Hoe breng je bereikbaarheid, economie, leefmilieu, klimaat met elkaar in evenwicht? Wat maakt een stad, kern of regio duurzaam en welke rol speelt mobiliteit hierin? De bijeenkomstenreeks Mobiliteit en duurzame steden en regio’s gaat in op enkele onderwerpen.

  Centrale vraag

  Waar kunt u als beleidsmedewerker of verkeerskundige de relatie tussen duurzaamheid en mobiliteit leggen? Dat is de centrale vraag in de reeks bijeenkomsten die CROW-KpVV in 2018 organiseert samen met en voor professionals uit de sectoren die betrokken zijn bij dit thema. Per bijeenkomst staat een verkeerskundige beleidsvraag centraal en behandelen we een aantal onderwerp die relevant zijn 

  Reeks bijeenkomsten

  • 31 mei 2018: Toegankelijkheid voor iedereen maakt kernen en steden duurzaam | terugblik
  • 28 juni 2018: Omgevingsvisie/-plan en duurzame steden en regio’s | aanmelden via groene knop
  • 27 september 2018: Klimaatadaptatie en de duurzame stad en regio | aanmelden
  • 15 november 2018: Nieuwe wetgeving luchtkwaliteit en duurzame kernen en steden | aanmelden volgt
Scroll naar boven