NVC College Tour 2016-Thema: Bewonersparticipatie en Mobiliteit

  • Datum: 16 mrt 2016
  • Productgroep: Congres
  • Soort: Gratis
  • Vakgebied(en): Verkeer en Vervoer

De NHL Hogeschool, provincie Fryslân, CROW en Verkeerskunde nodigen u graag uit voor de NVC College Tour-bijeenkomst in Leeuwarden. Het onderwerp van deze middag is: 'Bewonersparticipatie en Mobiliteit'. De NVC College Tour-sessie bestaat uit een inspirerende mix van theorie, praktijk én het uitwisselen van persoonlijke vragen en ervaringen.

Prijs per persoon: Gratis
Momenteel zijn er geen beschikbare data

Balans: bewonersparticipatie en mobiliteitsvraagstukken

In de praktijk van ruimte en mobiliteit wordt bewonersparticipatie met wisselend succes toegepast. Veel gemeenten vinden het lastig om deze ontwikkeling vorm te geven en in te bedden binnen de eigen organisatie. Er wordt gezocht naar de balans tussen betrekken van bewoners en het handhaven van kwaliteit bij mobiliteitsvraagstukken. Ook gaat het om de faciliteren van bewonersinitiatieven (en niet overvragen).

Wat werkt in de praktijk? Hoe betrek je bewoners? Wat zijn passende werkwijzen? Tijdens deze sessie leert u van ervaringen, hoort u over onderzoeksresultaten, krijgt u handvatten en vindt u de balans voor uw eigen organisatie.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor professionals uit het vakgebied verkeer, vervoer en mobiliteit (gemeenten, provincies, adviesbureaus, het Rijk) en voor studenten van mobiliteitsopleidingen. Deelname is gratis.

Praktische informatie

  • Datum/locatie: woensdag 16 maart - Leeuwarden
  • Tijd: 13.00 - 16.30 uur - aansluitend napraten en borrel
  • Prijs: gratis (maximaal 50 deelnemers)
 
De NVC College Tour 2016 maakt deel uit van het Nationaal Verkeerskundecongres (NVC 2016). De organisatie van de collegetour is in handen van: NHL Hogeschool, provicie Fryslân, CROW, Verkeerskunde en de ANWB.

Programma en inhoud

De opening en inleiding wordt verzorgd door Mariëtte de Visser, wethouder gemeente De Marne. Zij bespreekt met u de wijze waarop de gemeente vorm geeft aan burgerparticipatie. Daarna wordt in verschillende lezingen ingegaan op bewonersparticipatie in de praktijk. De bijeenkomst wordt afgesloten met een workshop over hoe bewoners zich kunnen mobiliseren en welke rol overheden daarin kunnen of moeten innemen.

Programmaoverzicht

13.00 uur Welkom en introductie thema
13.15 uur Parallelronde 1: praktijkcases
14.30 uur Pauze
15.00 uur Parallelronde 2: workshops
16.15 uur Afsluiting bijeenkomst
16.30 uur Napraten en netwerkborrel
  
 

Adres en route

De bijeenkomst vindt plaats op de hoofdlocatie van de NHL Hogeschool. 

NHL Hogeschool
Rengerslaan 10
8917 DD Leeuwarden
 

Inschrijven

Schrijf u in voor deze bijeenkomst via de button 'inschrijven'. U ontvangt per mail een bevestiging van deelname.

Let op! Op dit moment is de bijeenkomst volgeboekt. Wilt u op de hoogte blijven over eventuele extra deelnemersplaatsen? Geef uw interesse aan ons door via e-mail. Wij houden u op de hoogte.

NVC College Tour 2016 - Organisatie

 Afbeelding

 

Afbeelding

 

 

 

  Afbeelding

 

 

  

Afbeelding

 

 

 

Afbeelding