Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren 2020 - Thema: Anders samenwerken

 • Datum: 06-07-2020
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis
 • Thema: Aanbesteden, Contracteren

Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren is hét jaarlijkse congres waar opdrachtgevers en opdrachtnemers in de infrasector elkaar ontmoeten. Met in dit jubileumjaar een wel heel bijzondere gast: Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat. We gaan met haar in gesprek over onder meer innovatie, duurzaamheid, goed opdrachtgeverschap en de lokale en regionale vervangings- en renovatieopgaven. En natuurlijk over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector.

 
Gratis
06-07-2020, Online
 • Wat hadden we graag iedereen persoonlijk de hand geschud op de congresdag! Omdat dat er voorlopig helaas niet in zit, organiseren we een speciale editie van het congres: online, in delen, op verschillende data. Zo kunnen we toch de actuele thema’s en inspirerende praktijkvoorbeelden met je delen en interessante gesprekken faciliteren.

  Deelname is gratis; maar om deel te kunnen nemen is aanmelding vereist.
 • We inspireren je op het gebied van innovatie, duurzaamheid en anders samenwerken in drie verschillende online sessies van maximaal 1,5 uur per sessie. Optimale focus zonder vierkante ogen! De sessies worden geleid door Joost Fijneman en Ad van Leest.

  Onderstaand het programma voor de sessie met als hoofdthema anders samenwerken.
   

  1. Werkplezier, trots en gewapend beton

  In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam wordt de Container Exchange Route aangelegd, een baan van 17 kilometer die containerterminals, Rijks Inspectie Terminal (douane), empty depots en distributiebedrijven op de Maasvlakte met elkaar verbindt. Oplevering is eind dit jaar voorzien. Strikte eisen, zoals 99% gegarandeerde beschikbaarheid in de komende 40 jaar, vragen een robuuste aanpak. Niet alleen ten aanzien van het te storten beton maar zeker ook aan de proceskant. 

  Optimale samenwerking en vertrouwen: ‘uniek’ volgens opdrachtgever en aannemer. Waar zit hem dat in? Samenwerking als één van de EMVI-criteria in de aanbesteding, interviews en assessments, project-startup, gedragskompas met kernwaarden, escalatiemodel en overlegtafels. Samen bouwen aan een comfortabel kader voor echt werkplezier. Grote verhalen en mooie woorden? Houding en gedrag spelen altijd en overal een rol van betekenis. Ontdek wat er hier te leren valt.

  Sprekers
  • Dick van Erkel, Projectmanager Combinatie CER (KWS en Van Hattum en Blankevoort)
  • Michiel Goosens, Contractmanager Havenbedrijf Rotterdam
   

  2. Het Repeterend Contractmodel van Waterschap Rivierenland: wat is het, hoe werkt het (anders), wat zijn de resultaten en ervaringen?

  Inhoud volgt.
   

  3. CROW Handreiking Gefaseerd Aanbesteden

  Inhoud volgt.
   
 • Online

  Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren 2020 wordt online, in delen en op verschillende data georganiseerd. 

  Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze congresadministratie.
Scroll naar boven