CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Meer informatie

Leercafé RMP Klimaat: sturing geven aan de regionale mobiliteitstransitie

 • Datum: 02-07-2020
 • Locatie: Online
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis
 • Thema: Duurzame mobiliteit

In het klimaatakkoord hebben we afgesproken te werken aan duurzame mobiliteit en minder CO2 uitstoot. Hiervoor maken we een Regionaal Mobiliteitsprogramma. Hoe ziet dit er in jouw regio uit? Wat kunnen we van elkaar leren?

Op 2 juli vindt het tweede leercafé plaats. Dan deelt de gemeente Rotterdam hun ervaringen met de stedelijke mobiliteitstransitie.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Leercafé 2: De stedelijke mobiliteitstransitie in Rotterdam

  Op 2 juli vindt het tweede leercafé plaats. Martin Guit en Dorrith Dijkzeul van de gemeente Rotterdam delen hun ervaringen over de uitwerking van het klimaatakkoord in stedelijke klimaattafels, waar mobiliteit er een van is. Bij de klimaattafel mobiliteit zijn partners uit de stad uitgenodigd om mee te denken over de mobiliteitstransitie en initiatieven te nemen voor de verandering naar een duurzaam en inclusief ingericht mobiliteitssysteem. De gemeente Rotterdam zal ons meenemen in hoe de mobiliteitstransitie op stedelijk niveau uitwerking krijgt in strategische en regionale plannen, als ook een experimenterende manier van werken in de uitvoering. Met wie werkt de gemeente samen? Hoe organiseren ze de mobiliteitstransitie zowel intern als extern? Wat kunnen we van hen leren?

  Bezoek het café, luister mee en ga met elkaar in gesprek.  
   

  Doel en opbouw leercafé

  Elke bijeenkomst presenteert een ervaringsdeskundige uit een regio of gemeente hoe zij invulling geven aan duurzame mobiliteit. We zoomen in op verschillende onderwerpen en praktijkvoorbeelden. Bijvoorbeeld samenwerking tussen decentrale overheden, het werken aan deelmobiliteit en mobility as a service (MaaS), of monitoring en evaluatie voor het RMP. De nadruk ligt tijdens de leercafés op kennisuitwisseling, en er is dus ook altijd ruimte voor vragen en discussie met de spreker, en voor de deelnemers om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo kunnen we gezamenlijk leren hoe regio’s het RMP vormgeven.
   

  Voor wie is dit leercafé bedoeld?

  De leercafé’s zijn bedoeld voor beleidsmedewerkers van decentrale overheden. Daarnaast is er ruimte voor adviesbureaus, onderzoekers uit het wetenschappelijk veld, belangengroepen etc.
   

  Waar & wanneer

  De leercafé’s organiseren we via een onlineplatform.

  Datum: donderdag 2 juli
  Tijd: 9:30-12:00 uur

 • 9:30 uur Welkom & introductie
  9:40 uur Presentatie casus gemeente Rotterdam
  10:25 uur Vragen en discussie
  11:00 uur Breakout-sessie en terugkoppeling
  12:00 uur Einde meeting
    

  Sprekers

  Martin Guit en Dorrith Dijkzeul van de gemeente Rotterdam
 • Deelname is gratis. Je bent van harte welkom!
   
 • De eerste leercafé’s organiseren we via het online platform Zoom. Na aanmelding ontvang je uiterlijk een week vooraf een link voor deelname.

  Als het vanuit je werkgever niet is toegestaan Zoom te gebruiken, dan kun je niet deelnemen aan de cursus via de apparatuur van de werkgever. Deelnemen via een privécomputer is wel mogelijk. Het volgen van deze online cursus op een smartphone of tablet is niet mogelijk. Om deel te kunnen nemen aan deze online cursus is het van belang dat je over een goede internetverbinding beschikt.
 • Kick-off Regionaal Mobiliteitsprogramma

  Afgelopen 6 februari organiseerden IPO, VNG, DRIFT en CROW de “Kick-off Regionaal Mobiliteitsprogramma - Samen werken aan de mobiliteitstransitie". Je kunt de terugblik hier bekijken. Als vervolg starten we met het “Leercafé RMP Klimaat – Sturing geven aan de regionale mobiliteitstransitie”. Een ontmoetingsplek waarbij het leren met en van elkaar centraal staat. Waar staat jouw regio of gemeente in de mobiliteitstransitie? Wat gaat er goed en waar wil je graag van anderen leren? We organiseren dit jaar 4 bijeenkomsten waarbij steeds één casus uit een regio wordt uitgelicht.
   

  Leercafé 1: Trendsportal

  Op 15 mei hadden we het eerste leercafe met een presentatie van Peter Wijlick over de casus Trendsportal, een regionaal samenwerkingsverband van publieke en private partijen op initiatief van 8 gemeenten in de regio Noord Limburg. De terugblik kun je hier bekijken
  In de tweede online bijeenkomst op 2 juli deelt de gemeente Rotterdam hun ervaringen met de stedelijke mobiliteitstransitie.
Scroll naar boven