De leefbare wijk

Bijeenkomst 5 Mobiliteit en de Gezonde Stad

 • Datum: 12-11-2015
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Gratis

Deze bijeenkomst is onderdeel van de themareeks 'Mobiliteit en de Gezonde Stad'.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • De leefbare wijk

  Steeds meer mensen wonen en werken in steden. De druk op infrastructuur, leefomgeving en bereikbaarheid neemt toe. Burgers stellen daarnaast wel hoge eisen aan de kwaliteit van het stadsleven en de openbare ruimte. Welke bijdrage kunnen afdelingen binnen overheden leveren om steden zowel bereikbaar als leefbaar en gezond te houden? Deze bijeenkomst is gericht op leefbaarheid binnen stadswijken en maakt deel uit van de themareeks 'Mobiliteit en de Gezonde Stad'.

  Het thema ‘leefbare wijk’ is actueel en op verschillende manieren in te vullen. In deze bijeenkomst staan twee projecten centraal waarvan in november de eerste resultaten te melden zijn: de pilotprojecten rondom snelheidsvermindering in Zeeland en het project ‘Schoolzones’ van TNO dat doorloopt in 2016, maar waarvan in november al wat tussenresultaten kunnen worden gegeven. De gemeente Eindhoven geeft daarnaast een beeld van haar beleid om de stad en wijken leefbaar te maken en te houden.  Vervolgens hoort u in kleinere groepen meer over concrete maatregelen in de wijk en in de schoolomgeving. Gemeente Terneuzen en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) sluiten hier ook bij aan voor verdere verdieping. Het exacte programma vindt u op de tab ‘programma’.
   

  Voor wie is deze bijeenkomst?

  Het programma is met name voor medewerkers van gemeenten, provincies, stadsregio’s, en het Rijk. Reizigersorganisaties en openbaarvervoerbedrijven die meer willen weten hoe mobiliteit en gezonde stad samengaan, zijn ook van harte welkom. CROW-KpVV kan besluiten dat deelname niet mogelijk is als groepen oververtegenwoordigd zijn of als het maximum aantal deelnemers wordt overschreden.
   
 • De terugblik vindt u in de Bibliotheek Verkeer en Vervoer
 • Contact

  Vragen of meer informatie over deze bijeenkomst? Stuur een e-mail aan Wilma Slinger, projectmanager Verkeer en Vervoer bij CROW.
Congressen en bijeenkomsten
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur
Vragen?

Annika Meijering

Bel of mail met
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven