Kennismakingsmiddagen nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte

 • Datum: 21-05-2019
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Betaald
 • Thema: Assetmanagement, CROW Levende Stad, Groenbeheersystematiek, Wegbeheersystematiek

CROW heeft voor het totale integrale beheerproces de nieuwe ‘Beheersystematiek Openbare Ruimte’ ontwikkeld, op basis van de processtappen van assetmanagement. Om beheerders en regisseurs aan kennis te laten maken met deze nieuwe systematiek worden de kennismakingsmiddagen georganiseerd. Op deze middag leren zij op welke manier de nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte een waardevolle toevoeging kan zijn in hun organisatie en hoe ze ermee aan de slag kunnen.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Beheer gaat steeds meer over de volledige organisatie rondom het gebruik van de openbare ruimte. Niet alleen technisch onderhoud, maar sturing op alle levensfasen van de objecten: bouwen, onderhouden, gebruik en vervangen. De beheerder is hierbij de spil in de samenwerking en heeft het totaaloverzicht. Om controle te houden op dit beheerproces kunnen beheerders gebruik maken van de ‘Beheersystematiek Openbare Ruimte’. De Beheersystematiek Openbare Ruimte is een volgende stap in het verder professionaliseren van het vakgebied beheren.

  De beheersystematiek komt het beheerproces het beste ten goede wanneer deze wordt gebruikt door professionele beheerders die weten hoe de beheersystematiek werkt en op welke manier deze toegepast kan worden. CROW organiseert in samenwerking met DON Bureau, RHDHV en Sweco deze bijeenkomsten waarin u kennis maakt met de nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte (BS-OR).

  Doel van de kennismakingsmiddagen

  Het doel van deze bijeenkomsten is om u, beheerders en regisseurs, te laten zien op welke manieren de nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte een waardevolle toevoeging kan zijn in uw organisatie. U zult merken dat de systematiek het beheerproces van uw gemeente overzichtelijker maakt en u helpt de openbare ruimte te beheren.

  In het plenaire deel wordt er dieper ingegaan waarom er een nieuwe beheersystematiek is. Er wordt duidelijk hoe de Beheersystematiek Openbare Ruimte aansluit op assetmanagement en welke rol de nieuwe beheersystematiek kan spelen binnen uw organisatie. De beheersystematiek OR is gemaakt om de activiteiten en visie van uw organisatie optimaal aan te laten sluiten. Daarnaast wordt de rol van data in de BS-OR besproken. Om betrouwbare en uitwisselbare data te gebruiken maakt de systematiek gebruik van het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR). IMBOR is o.a. afgestemd op de BGT/IMGeo, en op de informatiebehoefte van de beheerder.

  In de deelsessies wordt duidelijk hoe de Beheersystematiek Openbare Ruimte de overkoepelende beheervisie (assetmanagement) vertaald naar uitwerking voor verhardingen of groen. Het wordt voor u duidelijk wat de nieuwe systematiek gaat betekenen voor de verschillende vakgebieden. Hier zult u zien dat de systematiek de vakgebieden op twee manieren ondersteunt. Ten eerste vanuit de technische benadering die u gewend bent. Ten tweede vanuit een overkoepelende assetmanagement benadering, waarbij onder andere de relatie met andere vakgebieden en koppeling naar beleidsdoelstellingen van de organisatie in zitten.

  Bij inschrijving voor een van beide Kennismakingsdagen krijgt men na inschrijving (binnen 5 werkdagen) tijdelijk (tot en met 30 juni) gratis toegang tot de Kennismodule Assetmanagement, waar de nieuwe beheersystematiek Openbare ruimte onderdeel van uitmaakt.

 • 12:30u    Inloop met lunch
  13.15u    Opening
  13.20u    Introductie Beheersystematiek Openbare Ruimte
  14.30u    Pauze
  14.45u    Deelsessies per doelgroep
  16.15u    Afsluiting
  16.30u    Einde

  Deelsessie Wegbeheer

  In deze deelsessie over verhardingen wordt dieper ingegaan op de veranderingen in de Wegbeheersystematiek. Ook de relatie tussen de Wegbeheersystematiek 2011, de vernieuwde Wegbeheersystematiek 2019 en de Beheersystematiek Openbare Ruimte wordt duidelijk. Hierbij wordt het voor de wegbeheerder inzichtelijk wat er veranderd en welke keuzes u en uw collega’s kunnen maken. Aan de hand van een interactief deel in deze sessie wordt het duidelijk hoe u de nieuwe beheersystematiek toe kunt passen in de praktijk.

  Deelsessie Groenbeheer

  Tot nu toe bestond er nog geen landelijke systematiek voor planning en begroting van groenbeheer. De nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte (BS-OR) bood een geweldige kans om ook het groenbeheer gestructureerd uit te werken. Hierdoor kunnen integrale afwegingen zorgvuldiger en completer worden gemaakt. In deze sessie hoort u in detail hoe de BS-OR voor groen en bomen is uitgewerkt.

 • Partner CROW Levende Stad

  Deelname is gratis voor alle partners van CROW Levende Stad.
  Weet u niet zeker of u partner bent? Bekijk ons partnernetwerk van CROW Levende Stad.

  (Nog) geen partner van CROW Levende Stad

  Bent u (nog) geen partner dan zijn de kosten voor deelname aan deze bijeenkomst €199,- per persoon excl. btw. Wilt u gratis deelnemen, word dan partner van CROW Levende Stad en maak gebruik van alle partnervoordelen waaronder een kennismakingstarief. Lees meer over het partnerschap.

  Inschrijven

  Klik op de inschrijfknop en log in met uw Mijn CROW-account. U kunt vervolgens kiezen uit de opties ‘Partner – gratis’ en ‘niet-partner - €199,- excl. btw’.

 • Twee verschillende locaties (Twee bijeenkomsten):

  Provinciehuis Noord-Brabant (Brabantlaan1, 5216 TV 's-Hertogenbosch)
  RoyalHaskoningDHV Amersfoort (Laan 1914 no.35, 3818 EX Amersfoort)

Congressen en bijeenkomsten
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven