Kenniscafé MaaS en Gedragsverandering

 • Datum: 24-06-2020
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis
 • Thema: Gedrag

Mobility as a Service (MaaS) is een grote verandering ten opzichte van mobiliteit zoals we die nu kennen en ervaren. Daarvoor moeten we anders tegen mobiliteit gaan aankijken.

 
Gratis
24-06-2020, Online
 • Daarom organiseert CROW samen met KNV en het ministerie van IenW een reeks kenniscafés. Met als doel om niet alleen anders tegen mobiliteit aan te kijken, maar ook om andere keuzes te kunnen maken, nieuwe trends te zien én te leren van best practices. Elk kenniscafé in de reeks zal een ander aspect van mobiliteit uitlichten. Als een rode draad volgen we de lessen uit het verleden, het heden en gaan we samen op weg naar een toekomstbestendig mobiliteitssysteem. Met in deze eerste editie gedragsverandering als centraal thema.


  “Welkom in de nieuwe wereld”

  Gedragsverandering is moeilijk en gaat met kleine stappen. Maar externe factoren als het coronavirus kunnen in sommige situaties een bevorderend effect hebben. Er wordt noodgedwongen anders met mobiliteit omgegaan. Waar werkgevers eerder terughoudend waren in thuiswerken, kunnen we nu niet meer zonder. En wordt dit in deze nieuwe wereld nu als ‘normaal’ beschouwd.
 • 14:00 - 14:05   Welkom en toelichting op het programma
   
  14:05 - 14:35   Wat zijn de lessen uit het verleden ten aanzien van mobiliteit en gedrag en wat betekent dit voor MaaS en gedragsbeïnvloeding? – Matthijs Dicke (Goudappel Coffeng)
   
  14:35 - 14:45   Peiling onder de deelnemers
   
  14:45 - 15:05   Disruptie door corona; veranderingen in reisgedrag, wat kunnen we hiervan leren en hoe zou MaaS kunnen helpen? – Marije Hamersma (KiM) en Menno van der Linden (IenW)
   
  15:05 - 15:10   Peiling: wat zijn de belangrijkste lessen?
   
  15:10 - 15:15   Pauze
   
  15:15 - 15:45   Hoe verleid je reizigers tot MaaS? Ervaringen en toekomstperspectief vanuit de markt – Giancarlo Scaramelli (Transdev) en Meerten van Hooijdonk (ALD Automotive)
   
  15:45 - 15:55   Peiling: kansen voor MaaS en gedrag, op weg naar een toekomstbestendig mobiliteitssysteem
   
  15:55 - 16:00   Afsluiting en verwijzing naar het volgende Kenniscafé: MaaS en deelmobiliteit
Scroll naar boven