Jaarcongres OV-campus 2019

 • Datum: 11-04-2019
 • Locatie: Babylon Meeting Centrum in Den Haag
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Gratis

De OV-campus organiseert een nieuw, jaarlijks terugkerend congres voor de ov-sector; het ‘Jaarcongres OV-campus’. Het is de opvolger van een drietal landelijke congressen, namelijk de OV-netwerkdag, het DOVA jaarcongres en het NDOV jaarcongres. Het Jaarcongres OV-campus is de ontmoetingsplek voor inzicht, innovatie en inspiratie in het openbaar vervoer.

 
Gratis
11-04-2019, New Babylon
 • CROW-KpVV en DOVA, het samenwerkingsverband van decentrale ov-autoriteiten, werken binnen de OV-campus samen aan beter openbaar vervoer vanuit een gedeelde invalshoek: Netwerk – Data - Kennis. Met het Jaarcongres OV-Campus bieden we een podium voor de ‘werelden’ van beleid, kennis en data. Het is de ontmoetingsplek voor inzicht, innovatie en inspiratie in het openbaar vervoer.

  Wat biedt het jaarcongres? 

  • Bekendmaking uitkomsten OV-klantenbarometer 2018, hét klanttevredenheidsonderzoek voor het openbaar vervoer in Nederland. Nieuw is dat voortaan ook de NS-lijnen en Friese Waddenveren deel uit maken van het onderzoek.
  • OV-talkshow ‘Toekomstbeeld 2040’. Grote namen uit de ov-wereld, zoals Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat), Roger van Boxtel (President-directeur NS), Floor Vermeulen (gedeputeerde verkeer en vervoer provincie Zuid-Holland), Fleur Gräper (gedeputeerde verkeer en vervoer provincie Groningen) en Robert van Asten (wethouder mobiliteit gemeente Den-Haag) gaan onder leiding van Pieter Litjens, directeur-bestuurder van CROW, het gesprek met elkaar aan over visie en ontwikkelingen in het OV.  
  • Netwerklunch
  • Kennissessies over relevante thema’s (programma is nog in bewerking)


  Voor wie is het interessant?

  Openbaar vervoer autoriteiten, openbaar vervoer bedrijven, gemeenten, reizigers- en belangenorganisaties, opdrachtgevers en -nemers van het doelgroepenvervoer, kennisinstituten, universiteiten, adviesbureaus en studenten (mobiliteit, verkeerskunde, logistiek, ruimtelijke ordening).

  CROW-KpVV kan besluiten dat deelname niet mogelijk is als blijkt dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn of als het maximum aantal deelnemers overschreden wordt. Uiterlijk een week voor de bijeenkomst wordt hierover besloten.

 • 09.30 – 10.00 Rode loper, registratie en ontvangst
  10.15 – 10.20 Welkom door Pieter Litjens (directeur CROW)
  10.20-10.45 Prijsuitreiking OV-Klantenbarometer: Beste vervoerder en Beste ov-autoriteit van Nederland - door Stientje Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat).
  10.45 – 11.30


   
  OV talkshow onder leiding van Pieter Litjens.
  Grote namen uit de ov-wereld, zoals Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat), Roger van Boxtel (President-directeur NS), Floor Vermeulen (gedeputeerde verkeer en vervoer provincie Zuid-Holland), Fleur Gräper (gedeputeerde verkeer en vervoer provincie Groningen) en Robert van Asten (wethouder mobiliteit gemeente Den-Haag) hebben een geanimeerd en inhoudelijk gesprek over visie en ontwikkelingen in het ov, met name Toekomstbeeld OV 2040 en de samenwerking rond de OV-chipkaart en de OV-Klantenbarometer.
  11.30 – 11.40
   
  Kort intermezzo: kiezen uit presentatie over de OV-Klantenbarometer of direct naar kennismarkt
  11.40 - 12.30 Presentatie “Meer doen met de OV-Klantenbarometer”
  11.40 - 13.30
   
  Kennismarkt: onderwerpen als OV-Data, Sociale Veiligheid, Systeemintegratie, Toegankelijkheid en Kostenkengetallen krijgen een plek op de kennismarkt.
  12.30 - 13.30 Netwerklunch met als thema de evaluatie van de Wp2000.
  13.30 – 16.30
   
  Kennissessies
      Elke sessie wordt twee keer aangeboden. Eén sessie duurt een uur en een kwartier.
      
      Sessies
      1. Alternatieve bekostiging en financiering OV;
      2. Doorstroming OV;
      3. Lopen en fietsen en OV;
      4. TU Delft- praktische kennis;
      5. OV-concessie in het MaaS-tijdperk;
      6. Mobiel blijven in landelijk gebied;
     
      Tijdens het congres zelf kunt u uw keuze maken.
  16.30 Borrel en napraten
 • U kunt zich inschrijven via de groene knop.
  Dit jaar is de toegang voor iedereen gratis.* 

  U kunt zich alleen voor het congres inschrijven. De workshops kunt u op de dag zelf kiezen.

  *CROW-KpVV kan besluiten dat deelname niet mogelijk is als blijkt dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn of als het maximum aantal deelnemers overschreden wordt. Uiterlijk een week voor de bijeenkomst wordt hierover besloten.

 • New Babylon
  Anna van Buerenplein 41a
  2595 DA Den Haag
   
  Routebeschrijving
  https://www.newbabylon.nl/home/contact/

Congressen en bijeenkomsten
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven