CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Innovatie, contracten en aanbesteden

 • Datum: 06-12-2016
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Gratis
 • Thema: Infra-innovatie netwerk

In de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 is meer ruimte gekomen voor innovatie. Hoe kan deze ruimte benut worden? Bij aanbesteden ligt de focus vaak op het minimaliseren van risico’s. Dit lijkt in strijd met innovatie waar de focus ligt op het creatieve proces. Of toch niet?

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Deze bijeenkomst is vol. U kunt zich hier niet meer voor inschrijven. Tijdens InfraTech 2017 wordt deze bijeenkomst nogmaals gehouden. De titel van de sessie is 'Het aanbesteden van innovatieve oplossingen in projecten' en start om 13.30 uur op dinsdag 17 januari 2017. Ga voor meer informatie naar de congrespagina en meld u aan.

  Het aanbestedingsproces, en de contractomschrijving, staan vaak in het teken van het mijden van risico’s. Dit terwijl innovatie een meer creatief proces is waarin de risico’s lang niet altijd van te voren inzichtelijk zijn. Toch vinden veel aanbestedende partijen innovatie erg belangrijk en is het ook één van de speerpunten van ons huidig kabinet. Veel partijen willen er mee aan de slag maar er is nog een lichte aarzeling. Tijdens deze middag willen we deze aarzeling door middel van praktische voorbeelden en ruimte voor discussie bij u weg nemen.

  Frank Zijlstra van de Provincie Groningen en Maurice Wielink van CROW zullen u meenemen in een tweetal presentaties waarbij de praktijk en praktische toepassingen centraal staan.

  “Om vernieuwing toe te staan moeten deelnemende partijen hiervoor openstaan”, volgens Frank Zijlstra. Gezamenlijk belang en vertrouwen zijn essentieel wil je innoveren. Op kleine schaal experimenteert de provincie Groningen hier al mee. Hiermee wil de provincie ervaring op doen om dit uiteindelijk ook toe te passen in grotere projecten. Er wordt gekeken naar nieuwe producten en processen om innovaties kansen te geven. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan drie innovatieve fietsoversteken die samen met de markt zijn geoptimaliseerd. In dit project heeft de markt de ruimte gekregen om nieuwe producten aan te bieden.

  Ook op zoek naar ervaringen van anderen hoe zij omgaan met innovaties, contracten en aanbesteden? Kom dan op 6 december naar de Provincie Groningen en praat mee. Zo helpen we Infra-Innovaties en elkaar een stapje verder!
   
 • Programma

  Het programma ziet er als volgt uit:
   
  13.30 uur Welkom
  13.40 uur Inleiding en voorstelronde
  13.50 uur Presentatie “Ervaringen provincie Groningen met innovaties en aanbesteden, contracteren”
  door Frank Zijlstra, Provincie Groningen
  14.10 uur Presentatie “CROW en aanbesteden, contracteren”
  door Maurice Wielink, CROW
  14.30 uur Pauze
  14.45 uur Korte pitch begeleiders discussietafels (om insteek en achtergrond van de discussietafels weer te geven)
  Frank Zijlstra - Provincie Groningen
  Maurice Wielink - CROW
  3e discussietafel volgt
  4e discussietafel volgt
  15.00 uur Discussietafels, 2 rondes van 30 minuten
  16.00 uur Centrale discussie en terugkoppeling higlights discussietafels
  16.30 uur Afsluiting
 • Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor provincies, gemeenten, waterschappen en het bedrijfsleven die interesse hebben in het onderwerp Infra-Innovaties en de koppeling met aanbesteden en contracteren.
 • De bijeenkomst vindt plaats bij de Provincie Groningen:
  Martinikerkhof 12, Groningen
   
Scroll naar boven