CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Gladheidsbestrijding: samenwerking en innovatie

 • Datum: 04-06-2019
 • Duur: 13:00-16:30
 • Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan1, 5216 TV 's-Hertogenbosch
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis
 • Thema: CROW Levende Stad, Gladheidsbestrijding

Uit een enquête die CROW Levende Stad begin 2019 heeft uitgezet onder gladheidscoördinatoren blijkt dat samenwerken en innovatie belangrijk thema’s zijn voor gemeenten, provincies, waterschappen en aannemers. Deze middag gaan we met elkaar in gesprek over ontwikkelingen en ervaringen rondom samenwerken en nieuwe innovaties bij gladheidsbestrijding. In het plenaire deel vertellen een aantal sprekers over hun ervaring en verwachte ontwikkelingen op het gebied van samenwerken en innoveren. In het tweede deel gaan we met elkaar in kleinere groepen over deze onderwerpen in discussie.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • MeteoGroup
  MeteoGroup vertelt meer over hun verwachtingen van de verandering van het klimaat de komende jaren en wat dit betekent voor hun voorspellingen en de nauwkeurigheid hiervan. Tevens geven zij aan hoe zij samenwerken met de diverse overheden en hoe ze samen optrekken met betrekking tot de gladheidsmeldstations die bij de diverse overheden staan.

  IMWV: uniformeren van gegevens voor een beter samenwerking
  Bertie van Liempt vertelt over toepassing van het IMWV bij de Provincie Noord-Brabant. Samen met zijn collega Stefan van Gerwen (Projectleider Mobiliteitsinformatie) heeft hij met een aantal studenten gekeken hoe je gladheidsbestrijding kunt faciliteren met data uit het Informatiemodel Wegen en Verkeer (IMWV) model. Hierbij zijn in de zomer de gladheidsbestrijdingroutes gereden om de instellingingen voor de strooimachines te bepalen. Hier wordt onder andere rekening gehouden met de verhardingsoort, breedte van verharding en het type. Al deze gegevens worden opgeslagen in het IMWV. Dit is waardevolle informatie om de routes op in te richten maar ook om achteraf beter knelpunten te evalueren. Daarnaast maakt het IMWV model gegevens uitwisseling tussen verschillende organisaties mogelijk wat samenwerking vergemakkelijkt en tal van mogelijkheden biedt voor de toekomst.

  Innovatie
  Aebi Schmidt (voorheen Nido) vertellen over de nieuwste innovaties binnen de gladheidsbestrijding en hoe zij bij de implementatie en ontwikkeling hiervan samenwerken met Meteo Consult en de diverse overheden.  

  Samenwerking
  Wordt nog verder uitgewerkt. Meer informatie volgt.

  Doel bijeenkomst

  Ervaring en ideeën uitwisselen over samenwerking en innovatie bij gladheidsbestrijding. Wat zijn de ontwikkelingen de komende jaren voor gladheidsbestrijding? Met elkaar bespreken we de kansen en bedreigingen van de toekomst.
   

 • 13.00 uur Opening
  Door dagvoorzitter Patrick Gooren, CROW
  13.05 uur Welkom door gastprovincie
  Provincie Noord-Brabant
  13.10 uur Voorstelronde
  13.20 uur Klimaatveranderingen en weersvoorspellingen
  Door Mark Alblas, MeteoGroup
  13.50 uur Uniformeren data voor een betere samenwerking (IMWV)
  Door Bertie van Liempt, Provincie Noord-Brabant
  14.35 uur Nido
  Door Twan Groeneveld, Aebi Schmidt (voorheen Nido)
  15.05 uur Pauze
  15.15 uur Discussieronde 1
  15:40 uur Wisseltijd
  15:45 uur Discussieronde 2
  16:15 uur Afsluiting
 • Partner CROW Levende Stad

  Deelname is gratis voor alle partners van CROW Levende Stad.
  Weet u niet zeker of u partner bent? Bekijk ons partnernetwerk van CROW Levende Stad.

  (Nog) geen partner van CROW Levende Stad

  Bent u (nog) geen partner dan zijn de kosten voor deelname aan deze bijeenkomst €395,- per persoon excl. btw. Wilt u gratis deelnemen, word dan partner van CROW Levende Stad en maak gebruik van alle partnervoordelen waaronder een kennismakingstarief. Lees meer over het partnerschap.

 • Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan1, 5216 TV 's-Hertogenbosch


   
Scroll naar boven