De voetganger en de omgeving

  • Datum: 11 mei 2017
  • Locatie: CROW-vestiging Utrecht
  • Productgroep: Thema Bijeenkomst
  • Soort: Gratis
  • Vakgebied(en): Verkeer en Vervoer

CROW-KpVV start in 2017 met de themareeks Mobiliteit en Omgeving, welke dit jaar uit vijf themamiddagen bestaat. Op 11 mei wordt de tweede themamiddag georganiseerd. Deze bijeenkomst staat in het teken van de voetganger. Een aantrekkelijke omgeving nodigt uit vaker en verder te lopen. Een toegankelijke route maakt dit ook mogelijk voor mensen met een beperking.

Prijs per persoon: Gratis
11-05-2017, CROW Vestiging Utrecht
Tijdens deze bijeenkomst verkennen we aan de hand van twee praktijkvoorbeelden wat nodig is voor toegankelijke routes en wat maakt dat een route aantrekkelijk is.
 

Voor wie?

Het programma is interessant voor medewerkers van gemeenten, provincies, stadsregio’s, en het Rijk. 

Let op: CROW-KpVV kan besluiten dat deelname niet mogelijk is, bijvoorbeeld als blijkt dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn of als het maximum aantal deelnemers overschreden wordt. Medewerkers van decentrale overheden krijgen voorrang. Mocht de bijeenkomst vol zijn, dan kunt u altijd nog de live webcast volgen.
 

Middagprogramma

13.00 Registratie en inloop met koffie/thee
13.15 Welkom en toelichting programma door CROW
13.30 Wat maakt een omgeving aantrekkelijk voor voetgangers? - inleiding door Alex Tsakmakis en Marijn Kik van de gemeente Utrecht
14.30 Pauze
14.45 Hoe te komen tot een toegankelijke omgeving? – inleiding door Guy Hermans van Forseti en Annemieke Molster van Molster Stedenbouw
15.45 Afsluiting door CROW
16.00 Borrel

  
 

Inschrijven

U kunt zich via de inschrijfknop of via onderstaande link inschrijven voor de bijeenkomst.


Live volgen via webcast?

Kunt u niet fysiek aanwezig zijn, maar wil u de bijeenkomst wel volgen? Dat kan. De bijeenkomst wordt ook als webcast uitgezonden. U kunt vanachter uw pc live de presentaties volgen en via de chatfunctie kunt u deelnemen aan de discussie. U dient dat wel te beschikken over een pc met internetverbinding en met speakers of koptelefoon voor het geluid. Aanmelden voor de webcast kan via een aparte bijeenkomstpagina.

 

Locatie

CROW vestiging Utrecht
Kantoorgebouw 'Sijpesteijn'
Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht

Routebeschrijving 

Contact

Vragen of opmerkingen over de bijeenkomst kunt u mailen aan Emile Oostenbrink (emile.oostenbrink@crow.nl) of Jurgen de Haan (jurgen.dehaan@crow.nl). 

Bijeenkomstenreeks Mobiliteit en Omgeving

Wij verplaatsen ons in onze omgeving op verschillende manieren. De wijze waarop wordt mede bepaald door die omgeving en omgekeerd beïnvloeden wij met onze mobiliteit de omgeving, variërend van woonwijken, werkomgeving, binnensteden, natuur- en recreatiegebieden. In die wisselwerking tussen mobiliteit en omgeving zijn veel partijen en verschillende beleidsvelden bij betrokken. De bijeenkomstenreeks Mobiliteit en Omgeving wil de relatie tussen mobiliteit en omgeving vanuit verschillende invalshoeken belichten. Wat zijn de kansen of bedreigingen? Hoe kunnen we die verzilveren? Wat is daarvoor nodig? En zijn er al goede praktijkvoorbeelden? Zomaar een aantal vragen aangevuld met vragen die bij u leven en waar u mee te maken heeft in uw dagelijkse praktijk. 

Alle themabijeenkomsten

  • 30 maart 2017: Omgevingswet en mobiliteit
  • 11 mei 2017: De voetganger en de omgeving
  • 29 juni 2017: Mobiliteit en de werkomgeving
  • 11 september 2017: Mobiliteit en gedragsbeïnvloeding door fysieke en sociale omgeving
  • 16 november 2017: Mobiliteit en krimpgebieden/plattelandsgebieden