Dag van het Elektronisch Aanbesteden 2013

 • Datum: 07 nov 2013
 • Locatie: Van der Valk Houten
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Betaald
 • Vakgebied(en): Aanbesteden

Op donderdag 7 november vindt in Houten de tweede editie van de Dag van het Elektronisch Aanbesteden plaats. Deze middag staat bol van ontwikkelingen en kennis op het gebied van e-contractmanagement, e-aanbesteden en EMVI-aanbesteden.

Prijs per persoon: € 155,00
Excl. 21% BTW
Momenteel zijn er geen beschikbare data

Gevarieerd programma

Bekijk het programma.

Editie 2012: positief beoordeeld

Ruim 200 deelnemers namen in 2012 deel aan de eerste editie van de Dag van het Elektronisch Aanbesteden. Meer dan 70% van hen beoordeelde die middag met een ruime voldoende en er was veel aandacht in tijdschriften en social media.

Meer informatie


Kijk voor meer informatie op de website.
 
De plenaire sessies hebben als thema’s Global Procurement (Karel Schenk, Heineken), de ontwikkeling van Europese richtlijnen (Matthijs Mutsaers, Nysingh advocaten-notarissen) en The Internet of Things (Slinger Jansen, Universiteit Utrecht). Daarnaast zijn er verschillende interactieve workshops en softwaredemo’s. De Dag van het Elektronisch Aanbesteden wordt begeleid door dagvoorzitter Anya Terpstra.

Bekijk het volledige programma.

Interactieve workshops

De volgende workshops worden aangeboden:

 • Elektronisch aanbesteden en contractmanagement
 • Elektronisch aanbesteden van werken, waar e-aanbesteden en e-projectmanagement elkaar ontmoeten
 • Digitaal onderhands aanbesteden: van proberen naar gebruiken en profiteren
 • EMVI in digitale praktijk
 • Juridische workshop
 • De markt voor e-aanbestedingssoftware
 • Demo van verschillende systemen

Bekijk het overzicht.
De Dag van het Elektronisch Aanbesteden wordt georganiseerd door vier partijen. Zij staan garant voor een compleet beeld van de mogelijkheden van elektronisch aanbesteden in alle vormen.
Van der Valk Houten

Hoofdveste 25  
3992 DH Houten

030-634680

Routebeschrijving

Passie op de Dag van het Elektronisch Aanbesteden 2013

Op donderdag 7 november vond de ‘Dag van het Elektronisch Aanbesteden 2013' plaats in Houten. Ruim 130 belangstellenden (inkopers of bij de inkoop betrokken medewerkers van overheidsorganisaties) konden kiezen uit zeven workshops en plenaire sessies.


Reacties van deelnemers:
 • ‘Ik heb geleerd dat bij de implementatie van inkoopsystemen het belangrijk is om collega’s en stakeholders aan te laten haken. Kern hierin is communicatie’.
 • ‘Er is nog tijd om de regelingen van de nieuwe Europese wetgeving binnen onze organisatie te implementeren maar ik wacht zeker niet tot het laatste moment’.
 • ’Gluren bij de buren’, is een goede tip. Je hoeft niet altijd zelf een pilot op te starten je kunt ook leren van uitgevoerde pilots van collega-organisaties’.

Paneldiscussie met stellingen

De middag eindigde met een paneldiscussie waarbij de sprekers aan de hand van 10 stellingen met elkaar in discussie gingen. Bijvoorbeeld: Bij stelling 4, ‘E-procurement in de inkoop zal advocaten overbodig maken’, was de conclusie dat juist door inkoopsystemen het werk specialistischer wordt. Bij stelling 7, ‘De nieuwe aanbestedingsregels zijn zo complex dat zij zich niet lenen in een e-aanbesteding’, werd gereageerd dat juist inkoopsystemen gebruikers zekerheid geven. Passie voor het vak is een kernwaarde voor softwareontwikkeling. Daar was iedereen het eenduidig over eens.

Veel belangstelling digitaal onderhands aanbesteden!

De workshop over digitaal onderhands aanbesteden was één van de best bezochte workshops van de middag. Joost Merema van Pro6managers gaf een doordacht en tegelijkertijd vurig betoog. Vol met tips en tricks. Aanbestedingskalender.nl support digitaal onderhands aanbesteden met een eigen module. Lees het nieuwsartikel op Aanbestedingskalender.nl.

Meer weten?

De organisatie was in handen van Aanbestedingskalender.nlProjectNedCTM Solution en Negometrix. De middag werd geleid door Anya Terpstra van Acompania

Heeft u vragen of wilt u meer weten? E-mail naar info@aanbestedingskalender.nl of kijk op de website www.dagvanhetelektronischaanbesteden.nl.