CROW Levende Stad: Gifvrij onkruidbeheer op verhardingen

Wat staat je als gemeente te wachten?

 • Datum: 17-04-2014
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Gratis
 • Thema: CROW Levende Stad, Onkruid en verhardingen

Het komt nu echt dichterbij……het moment dat chemisch onkruidbeheer op verhardingen verboden wordt. Als gemeente heeft u nog tot november 2015 om alles binnen de gemeente voor te bereiden op deze nieuwe werkwijze. Bent u er klaar voor?

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Er zijn veel gemeenten die al gifvrij onkruid beheren. Maar nu het wettelijk wordt vastgelegd komen er toch nog aandachtspunten om de hoek kijken, vooral op het gebied van kosten, techniek, aanbesteding en particulier gebruik. Het is daarom van belang om goed op de hoogte te zijn van de veranderende wet- en regelgeving in Nederland. Wat mag wel en wat niet (meer)?

  Werkt u als gemeente nog niet gifvrij, dan wilt u weten waar u aan toe bent per november 2015. U wilt weten wat de mogelijkheden zijn om gifvrij te gaan onderhouden en hoe u deze verandering aanpakt. Want zelf het wiel opnieuw uitvinden terwijl er genoeg ervaringsdeskundigen in Nederland zijn, dat is zonde van de tijd.

  Gifvrij onkruidbeheer

  Tijdens deze bijeenkomst willen we kennis, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen op het gebied van gifvrij onkruidbeheer. De gemeente Tholen vertelt hoe zij op dit moment omgaat met onkruidbestrijding. Rien Klippel zal een presentatie verzorgen over het beëindigen van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw en de plannen voor de implementatie ervan in Zeeland. Aspecten die aan de orde komen zijn: de nieuwe regelgeving, de communicatie er omheen, oprichten Kennisplatform en Innovatieagenda, en grensoverschrijdend project NOPE.

  Doel

  Met deze bijeenkomst bieden we gemeenten meer inzicht in de veranderingen in beheer die ontstaan door de vaststelling van het verbod van chemisch onkruidbeheer op verhardingen.  Dat wordt gedaan door vragen, ideeën en mogelijke kansen met elkaar te delen.
 • 13.00 uur Welkom & Kennismaking
  13.15 uur          ‘Onkruidbestrijding in de gemeente Tholen’, door Willem Jan Voogd van der Straaten, afdelingshoofd Openbare Werken, gemeente Tholen
  14.35 uur           ‘Hoe nu verder met gemeentelijk onkruidbeheer’, door Rien Klippel, Senior Beleidsmedewerker Emissies bij waterschap Scheldestromen
  14.55 uur          Pauze met koffie en thee
  15.10 uur          Discussietafels
  • ‘Vraag en aanbod’ – Willem Jan Voogd van der Straaten- gemeente Tholen
  • ‘wettelijke regelgeving & communicatie’ – Rien Klippel-Waterschap Scheldestromen
  • ‘Gemeenten en burgers – gifvrij beheer’ Greet Tijskens - Velt
    
  16.10 uur          Centrale terugkoppeling discussies en conclusies
  16.30 uur          Afsluiting
 • Meer informatie en aanmelden kan via de website van CROW Levende Stad.

  Meld u aan voor deze bijeenkomst.
  Bekijk de deelnemerslijst.  CROW Levende Stad is een netwerk waar overheidsprofessionals kennis en ervaringen uitwisselen over de openbare ruimte. Dit alles gebeurt in de vertrouwde setting van enkel partnergemeenten die hieraan deel mogen nemen.

  Partner worden van CROW Levende Stad?   
   
   
   
   
   

 • Gemeente Tholen

  Hof van Tholen 2
  4691 DZ Tholen

  Contact en route
 • CROW Levende Stad
  0318 695385
  Postbus 37
  6710 BA Ede

  Contactpersoon voor vragen: Barbara Hasselaar – van Rijzewijk (hasselaar-vanrijzewijk@crow.nl)

Scroll naar boven