Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren 2020 - Thema: Innovatie

 • Datum: 22-06-2020
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis
 • Thema: Aanbesteden, Contracteren

Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren is hét jaarlijkse congres waar opdrachtgevers en opdrachtnemers in de infrasector elkaar ontmoeten. Met in dit jubileumjaar een wel heel bijzondere gast: Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat. We gaan met haar in gesprek over onder meer innovatie, duurzaamheid, goed opdrachtgeverschap en de lokale en regionale vervangings- en renovatieopgaven. En natuurlijk over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector.

 
Gratis
22-06-2020, Online
 • Wat hadden we graag iedereen persoonlijk de hand geschud op de congresdag! Omdat dat er voorlopig helaas niet in zit, organiseren we een speciale editie van het congres: online, in delen, op verschillende data. Zo kunnen we toch de actuele thema’s en inspirerende praktijkvoorbeelden met je delen en interessante gesprekken faciliteren.

  Deelname is gratis; maar om deel te kunnen nemen is aanmelding vereist.
 • We inspireren je op het gebied van innovatie, duurzaamheid en anders samenwerken in drie verschillende online sessies van maximaal 1,5 uur per sessie. Optimale focus zonder vierkante ogen! De sessies worden geleid door Joost Fijneman en Ad van Leest.

  Onderstaand het programma voor de sessie met als hoofdthema innovatie.
   

  1. Met de N211 op weg naar energietransitie

  De provincie Zuid-Holland wil werk maken van de energietransitie. Groot onderhoud van de N211 moet zichtbaar maken hoe innovatief omgaan met duurzaamheidsmaatregelen hieraan kan bijdragen. Met de volledige reconstructie van de N211, tussen Den Haag en Poeldijk, is de eerste CO2-negatieve weg nu een feit. 

  Wat kunnen we leren van dit voorbeeldproject? In de aanbesteding is gebruik gemaakt van de concurrentiegerichte dialoog; wat zijn de ervaringen? Hoe benut je als opdrachtgever de expertise van de markt en hoe ga je als aannemer met deze ruimte om? Hoe koop je als overheid innovatie in? Hoe werk je als aannemer samen met andere bedrijven om echte innovaties zowel qua materialen als qua proces te kunnen realiseren? En hoe kom je tot duurzame oplossingen die opschaalbaar zijn?

  Opdrachtgever en -nemer aan het woord over de aanbesteding, de contractering en de resultaten van dit baanbrekende project.

  Sprekers

  • Kees Bergen, Provincie Zuid-Holland
  • Marcel Geleijnse, Bedrijfsleider BAM Infra Regionaal Den Haag

   

  2. Openbare verlichting in IJsselstein: slim sociaal verduurzaamd 

  De gemeente IJsselstein stond voor de opgave haar openbare verlichting -  circa 6.800 lichtpunten - te verduurzamen. Zeker omdat een groot deel was verouderd en nog bestond uit conventionele armaturen. Naast deze projectdoelen heeft de gemeente de nadrukkelijke wens om Sociaal in te kopen (SROI) en de lokale economie te stimuleren. Om aan al deze doelen te voldoen, is het project vanuit de drie P’s (People, Planet en Prosperity) aangepakt. 

  In een brede en unieke samenwerking tussen de gemeente, WerkwIJSS (voorheen PAUW Bedrijven), Signify, Nedal, CityTec, WIL en IBMN is het areaal in 2019 sociaal verduurzaamd. Hoe? Betrokkenen aan het woord. Een lichtend voorbeeld voor andere overheden die maatschappelijke opgaven slim willen verbinden. Innovatief en financieel interessant.

  Sprekers

  • Veronique van der Heijden, Directeur WerkwIJSS
  • Jeffrey Krab, Accountmanager Signify
  • Ralph Rheiter, Inkoopmanager GWW en Bouw Inkoop Bureau Midden Nederland
  • Esther Sluijs, Wegbeheerder gemeente IJsselstein

   

  3. EMVI-beloften nakomen, hoe dan?

  Frustrerend dat EMVI-beloften zelden tot hun recht komen? Wil je weten wáár dat aan ligt? Nieuwsgierig welke redenen en patronen hier achter zitten? Of beter nog... welke handvatten jij hebt om dit effectiever te regelen in de voorbereidingsfase of in de contract-uitvoeringsfase?

  De CROW-werkgroep ‘handreiking EMVI-beloften nakomen’ onderzocht ronkende beloften en de eindresultaten. Wat haalde de eindstreep niet, en waarom niet? De belangrijkste conclusies en aanbevelingen op een rij: zo kan het wel! Voor opdrachtgevers én opdrachtnemers die niet gaan voor mooie woorden alleen, maar ook van het echt waarmaken zijn.

  Spreker

  • Chantal Schrijver, Adviseur Samenwerken en Contracteren Tauw

   

  4. Van Provinciaal Contractenbuffet naar Professioneel Contractenbuffet

  Inhoud volgt

 • Online

  Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren 2020 wordt online, in delen en op verschillende data georganiseerd. 

  Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze congresadministratie.
Scroll naar boven