CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Bijeenkomst Nieuw Model Vraagspecificatie 'Best For Project'

Kennis, opinie, debat, excursie en borrel, komt u ook?

 • Datum: 29-06-2016
 • Productgroep: Congres
 • Soort: Betaald
 • Thema: Specificeren, Specificeren

Tijdens deze bijeenkomst wordt u bijgepraat over de nieuwe CROW model Vraagspecificatie UAV-GC 2005. Deze model vraagspecificatie helpt de gww-sector de kwaliteit, leesbaarheid, volledigheid en degelijkheid van contracten te verbeteren. De vraagduiding verbetert met grote effecten voor het aanbestedingsproces. Het maakt het tenderen een stuk eenvoudiger en hoogwaardiger van kwaliteit. Ook zal het contractmanagement verbeteren.

 
Gratis
Inschrijven via de website is op dit moment helaas niet mogelijk. Wel kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden voor deelname. Bel de klantenservice: 0318 - 69 53 15 of e-mail klantenservice@crow.nl.
 • Medio 2015 is een CROW werkgroep gestart met de uitdagende ontwikkeling van een nieuw (bouwbreed toepasbaar) model vraagspecificatie voor zowel UAVgc contracten als UAV bestekken (RAW, STABU). Eerder schreef Arjan Visser hier al een blog over. De aanleiding was dat er tot heden, met uitzondering van de Model Basisovereenkomst, geen gepubliceerde uniforme modellen beschikbaar waren voor UAVgc contracten. Dat zorgt voor veel diversiteit en problemen in de praktijk: leesbaarheid, concreetheid, variëteit in structuur e.d.

  Volop discussie

  De CROW werkgroep die dit project uitvoerde heeft volop gedebatteerd over dit nieuwe model vraagspecificatie. Discussie over de dikte van het model, wat er wel/niet in zou moeten en waar iets toe zou leiden. Wel of niet projectdoelen en succesfactoren opnemen in het contract? Wel of niet refereren aan onderliggende documenten en zo ja, hoe dan? Op basis van Systems Engineering, ook als opdrachtengevers dit nog niet kennen? En zo veel meer.
   

  Toelichting op het eindresultaat en praktijkbezoek

  Graag willen wij u deelgenoot maken van het eindresultaat en meenemen in de belangrijkste discussies die gevoerd zijn. CROW is trots op het resultaat en denkt dat dit kan leiden tot grote verbeteringen van contracten en daarmee de projecten positief beïnvloed. Wij zijn benieuwd naar uw oordeel hierover. Ook gaan we kijken naar de vraagspecificatie van het project waar we op bezoek gaan: Spaarndammertunnel in Amsterdam. Natuurlijk leuk om meteen van de gelegenheid gebruik te maken dit project te bezoeken en bij te praten in een nabijgelegen café (welke dat is, hoort u op de bijeenkomst).
   

 • Programma

   
  12.30 uur Inloop
  13.00 uur Inleiding door Arjan Visser, projectbegeleider CROW: waarom dit project “Model vraagspecificatie”? Wie deed mee en wat zijn de verbanden met andere ontwikkelingen?
  13.20 uur Presentatie van de modellen en de discussie hierover door rapporteur van de werkgroep Marnix Roosjen, Antea Group
  14.30 uur Discussie met de hamvraag ‘gaat u het model morgen gebruiken?’ En zo ja/nee, waarom?
  15.00 uur Korte pauze
  15.15 uur Model vraagspecificatie project Spaarndammertunnel. Vergelijking met het model en analyse `van verschillen en consequenties daarvan. Door Jaap van Veen, Antea Group
  16.00 uur Afsluiting inhoudelijk programma door Arjan Visser
  16.15 uur Excursie op het project Spaarndammertunnel **
  17.00 uur Borrel


   

  ** Persoonlijke Bescherming Middel (PMB’s) tijdens de excursie

  Persoonlijke beschermingsmiddelen (PMB’s) zijn noodzakelijk (laarzen, helmen en vestjes) voor het betreden van de bouwplaats. Indien u zelf PMB’s heeft, verzoeken we u deze mee te nemen. Er zijn op locatie wel PMB’s beschikbaar, maar slechts in beperkte aantallen en maten.

  Na inschrijving ontvangt u van ons een e-mail met het verzoek aan ons door te geven of u zelf PMB’s meeneemt of dat we dat we deze voor u moeten reserveren (we hebben dan uw gegevens nodig)

  Wij hopen op u komst en zien u graag in Amsterdam
  CROW, Arjan Visser
   
 • Schrijf u in

 • Locatie, adres, route

  Projectbureau Houthaven
  Gevleweg 116 Amsterdam

  De routebeschrijving:
  • Neem op de Ring-A10 afrit Sloterdijk en vervolgens de S102 richting Centrum
  • Na de spooronderdoorgang kun je de borden Projectbureau Houthaven volgen
  • Dat is bij de verkeerslichten linksaf, daarna rechtsaf, en weer rechtsaf de bouwweg op en deze volgen. Via deze route kom je bij het projectbureau aan.


  Beperkte parkeergelegenheid

  Wij raden u aan te carpoolen, er is maar beperkt parkeergelegenheid. Parkeren kost zo’n € 3,- per uur.

  Openbaar vervoer

  Neem vanaf Centraal bus 22 naar Sloterdijk of 48 naar Houthavens en stap uit bij de halte Spaarndammerstraat. Daar bevindt zich ook de oversteek over de bouwput richting het projectbureau.


   
Scroll naar boven