CROW Levende Stad - Hoe ondersteunt het IMBOR de digitale overheid? En hoe profiteert u daarvan?

 • Datum: 15-05-2018
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis

De digitale overheid, en de Omgevingswet, vragen om slimme hulpmiddelen. Het IMBOR (Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte) is zo’n instrument, waarmee elke gemeente haar areaal gestructureerd op orde kan krijgen. De kennis en ervaring van veel collega’s is ingezet om van het IMBOR een praktisch afsprakenstelsel te maken, waardoor de vakgebieden ‘Geo’ en ‘BOR’ optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

 
Gratis
15-05-2018, Equalit
 • Equalit, VNG-realisatie en InArea delen graag hun praktijkervaringen en visie tijdens deze middag. Hierbij leert u over de basis die het IMBOR kan bieden voor de BGT en het IMGeo, de voordelen van de generieke implementatie en beheer bij verschillende gemeenten én bij een Shared Service Centre van de openbare ruimte.
  Een groot aantal gemeenten, naar schatting ruim 50, en provincies richt hun beheerdatabases inmiddels in op basis van het IMBOR, en zien verschillende voordelen in de praktijk.
  Tijdens deze middag bieden de sprekers u concrete informatie, en krijgt u voldoende gelegenheid ervaringen uit te wisselen met collega’s.

  Equalit

  Als Shared Service Centre heeft Equalit bewust gekozen voor het toepassen van een centraal gegevensmagazijn voor de negen gemeenten en twee ketenpartners die zij ondersteunt. Toepassing van een standaard als het IMBOR was daarbij vanzelfsprekend, en biedt onder meer efficiëntie, leveranciersonafhankelijkheid, en de realisatie van de BGT op basis van het IMBOR. Anita Potters, informatiearchitect, vertelt over de voordelen van hun aanpak, en de ervaringen tot nu toe.

  VNG-Realisatie

  VNG-Realisatie ondersteunt gemeenten bij onder andere het toepassen van nieuwe generieke standaarden. Sandra Leijten presenteert de generieke aanpak voor het optimaliseren van de informatieuitwisseling tussen ‘BOR’ en ‘Geo’, en laat zien hoe het IMBOR past binnen het streefbeeld van integrale objectenregistratie.

  InArea

  Adviesbureau InArea heeft inmiddels het IMBOR in een groot aantal gemeenten geïmplementeerd, en meer dan 100 gegevensconversies uitgevoerd. Jochem Mollema legt uit hoe de gemeentelijke medewerkers standaardiseren leuk zijn gaan vinden, en welke kwaliteitsslagen de gemeente maakt door de toepassing van het IMBOR. Maar ook kent hij als geen ander de valkuilen en aandachtspunten. Hij deelt ze graag.

  Doel bijeenkomst

  Op deze interactieve bijeenkomst kunt u zich laten inspireren door de aanpak en ervaringen van Equalit en InArea, en van de visie en instrumenten die VNG-Realisatie voor u heeft ontwikkeld. Vervolgens gaan we met elkaar op zoek naar hoe u in uw gemeente kunt profiteren van de aangeboden instrumenten en ervaringen.

  Deelname is gratis voor partners van CROW Levende Stad. Lees hierover meer onder 'Inschrijven.'

 • 13.00 uur Welkom en opening
  13.05 uur Kennismakingsronde: Naam+organisatie+ ervaring met ‘areaal op orde’
  13.30 uur Presentatie Equalit - Anita Potters
  13.50 uur Presentatie VNG-Realisatie - Sandra Leijten
  14.10 uur Presentatie InArea - Jochem Mollema
  14.30 uur Pauze
  14.45 uur Breakout sessies: 2x 35 minuten + wisseltijd
  • Breakoutsessie 1
  • Breakoutsessie 2
  • Breakoutsessie 3
  16.00 uur Centrale terugkoppeling van de breakoutsessies
  16.30 uur Afsluiting
   
 • Deelname is gratis voor alle partners van CROW Levende Stad.
  Bent u partner van CROW Levende Stad?

  Bent u geen partner dan zijn de kosten voor deelname aan deze bijeenkomst is €395,- per persoon excl. BTW.
  Of wilt u partner worden van CROW Levende Stad en weten wat dit inhoudt

 • Equalit
  VNG Realisatie
  InArea
   
 • De bijeenkomst vindt plaats bij Equalit.

  Equalit
  Distributieweg 15
  4906 AD Oosterhout (NB)

Congressen en bijeenkomsten
ma t/m vrij 08.00 uur tot 16.30 uur
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven