CROW Levende Stad: Beleving van de openbare ruimte

 • Datum: 12-10-2017
 • Locatie: Stadhuis gemeente Deventer
 • Productgroep: Thema Bijeenkomst
 • Soort: Gratis

Beleving is hot! Veel gemeenten willen meer gaan sturen op de beleving van de openbare ruimte door hun burgers. Harder poetsen is niet de oplossing. Want de beleving wordt bepaald door veel meer dan alleen de fysieke kwaliteit. En beleving is de sleutel tot waardering en gedrag. Wilt u weten welke kennis is de afgelopen jaren opgedaan over beleving, hoe gemeenten zich bezig houden met beleving en gedragsbeïnvloeding? Kom dan kennis halen en brengen op deze netwerkbijeenkomst!

 
Gratis
12-10-2017, Gemeente Deventer
 • In 2016 op de eerste netwerkbijeenkomst Beleving v/d Openbare ruimte in Arnhem kwamen zo’n 70 koplopers bijeen om hun kennis en ervaring te delen. Sindsdien staat het onderwerp in veel gemeenten hoog op de agenda. Zo ook in gastgemeente Deventer. Graag vertellen zij hoe zij de opdracht van de Raad hebben opgepakt, en welke resultaten tot op dit moment zijn geboekt.

  Ook de organiseerde kennisinstellingen hebben vooruitgang geboekt. Zo is de NVRD bezig met de ontwikkeling van een Quick Scan waarmee gemeenten zichzelf kunnen scoren hoe professioneel zij zich bezig houden met het sturen op beleving. Nederland Schoon verzamelt kennis over de relatie tussen beleving en gedrag. RWS Leefomgeving monitort sinds kort niet meer alleen de fysieke kwaliteit maar ook de beleving van de buitenruimte. En in diverse gemeenten is proefgedraaid om te meten hoezeer bewoners hun leefomgeving waarderen. Tijd voor een CROW-meetmethode voor beleving?

  Doel bijeenkomst

  Het doel van deze netwerkbijeenkomst is om te zorgen dat wij in Nederland optimaal met elkaar samenwerken en van elkaars kennis en ervaring gebruik maken, zodat wij over een paar jaar echt kunnen sturen op de beleving van het het gedrag in de openbare ruimte.

  Georganiseerd door

  Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Deventer, NVRD, Nederland Schoon, RWS Leefomgeving en CROW Levende Stad.
   
 • Eerst wordt u met enkele bondige presentaties en inspirerende voorbeelden bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van beleving en gedrag in de openbare ruimte. Daarna wordt het programma geheel interactief en is er in kleinere groepen volop gelegenheid op ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan.

  12.45 uur Inloop
  13.15 uur Welkom en opening
  13.20 uur Beleving en gedrag, de stand van zaken
  Prof. Kees Keizer, Consultant & Universiteit Groningen, Faculteit gedrags- en maatschappij-wetenschappen
  13.35 uur Inspirerende voorbeelden van gedragsbeïnvloeding
  Henk Klein Teeselink, Nederland Schoon
  13.45 uur Deventer aan de slag met beleving en gedrag
  Marije Hofland, adviseur Leefomgeving, gemeente Deventer
  14.05 uur Wisselpauze
  14.10 uur 1e ronde deelsessies
  14.55 uur PAUZE
  15.15 uur 2e ronde deelsessies
  16.00 uur Wrap up
  16.30 uur Netwerkborrel

   

  Deelsessies

  Sturen op beleving | Door: Peter van Welsem, advies beheer openbare ruimte

  Hoe werkt beleving? En wat kun je als beheerder doen om de beleving positief te beïnvloeden? Om deze vragen te beantwoorden heeft de NVRD in het kader van de Landelijke Aanpak Zwerfafval een onderzoek laten uitvoeren. Het onderzoek heeft veel inzicht opgeleverd en geresulteerd in een handreiking met talloze praktische tips. Tijdens de deelsessie krijgt u via een spelvorm de gelegenheid kennis te nemen van de handreiking en met andere deelnemers uw eigen aanpak en ervaring uit te wisselen.

 • Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

  Klik op de knop 'Inschrijven' om u aan te melden voor deze bijeenkomst.
 • Stadhuis gemeente Deventer
  Grote Kerkhof 1
  7411 KT Deventer
  10 minuten lopen vanaf station Deventer
Joan Ignatia
Medewerker Service & Realisatie
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven