CROW Levende Stad - Beheer en onderhoud van Natuurspeelplekken

  • Datum: 24 mrt 2016
  • Productgroep: Congres
  • Soort: Gratis
  • Vakgebied(en): Openbare ruimte

Deze bijeenkomst is gratis voor de partners van het netwerk CROW Levende Stad. Bekijk of uw organisatie partner is. Is uw organisatie nog geen partner en wilt u toch deelnemen? Dan kunt u partner worden van CROW Levende Stad of ervoor kiezen € 395,- per persoon te betalen.

Prijs per persoon: Gratis
Momenteel zijn er geen beschikbare data
Hoe anders is het beheer van natuur speelplekken ten opzichte van de ‘standaard speelplekken’? Kost het meer tijd en dus geld? Of kun je het beheer en onderhoud juist meer loslaten? Na een eerste bijeenkomst in juni 2014 over wat natuurlijk spelen nu eigenlijk is en een bijeenkomst in september 2015 over het daadwerkelijk inrichten van een natuur speelplek, willen we tijdens deze bijeenkomst met u in discussie over de volgende stap: het beheer en onderhoud van natuurspeelplekken. We zijn hiervoor van 13.00 tot 16.30 uur te gast bij de gemeente Rotterdam.
 

Rotterdam

Het cluster stadsbeheer is de beheerder van alle objecten in de openbare ruimte van de gemeente Rotterdam. Het cluster is ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle (1260) openbare speelplekken. Van deze speelplekken is een aantal aan te merken als een echte natuurspeelplek. Deze locaties nemen binnen het huidige beheer- en onderhoudsregime voor speelplekken een speciale plaats in. Robert Aartsen (Adviseur / Beheerder Spelen) vertelt u hier graag meer over.
 
Ook een grote gemeente als Rotterdam is zoekende hoe, rekening houdend met alle belanghebbende partijen en de geldende wet- en regelgeving, het beheer en onderhoud van natuurlijke speelplaatsen nog beter en efficiënter kan en hoe het beheer beter geborgd kan worden. De huidige wijze van beheer geeft vaak goede resultaten maar een enkele keer ook minder goede resultaten. U wordt van harte uitgenodigd om mee te denken, te discussiëren en vragen te stellen over de verschillende vormen van beheer en onderhoud van natuurspeelplekken. Ter inspiratie zullen we tijdens de bijeenkomst ook een kijkje nemen in de Rotterdamse praktijk: de Natuurspeelzone Kralingse Bos.
 

Praktijkvoorbeelden

Tijdens deze middag is volop gelegenheid om uw eigen praktijkvoorbeelden in te brengen. In kleine groepjes kunnen deze besproken en bediscussieerd worden. Wie weet heeft u goede tips voor andere gemeenten of leert u juist van uw collega-gemeenten. Juist deze interactie levert u inspiratie op om in uw eigen gemeente en eigen natuurspeelplekken mee aan de slag te gaan. Neem dus vooral uw eigen praktijkvoorbeelden mee (denk aan foto’s, schetsen, filmpjes etc.).
 
We gaan er een inspirerende, interactieve middag van maken waarbij u van harte welkom bent namens de gemeente Rotterdam en CROW Levende Stad.


 

Programma

13.00 uur Welkom door het team van CROW Levende Stad 
13.10 uur Korte terugkoppeling eerdere bijeenkomsten Natuurlijk spelen
13.20 uur Kennismakingsronde
13.40 uur Beheer en onderhoud natuurspeelplekken Rotterdam, Robert Aartsen
14.00 uur Pauze
14.15 uur Bezoek Natuurspeelzone Kralingse Bos
15.15 uur Discussie in kleine groepjes over en met praktijkvoorbeelden
16.00 uur Korte terugkoppeling ‘Wat neem je mee naar huis?’
16.30 uur Afsluiting
 

Inschrijven

Deze bijeenkomst is gratis voor de partners van het netwerk CROW Levende Stad. Bekijk of uw gemeente partner is. Is uw gemeente nog geen partner en wilt u toch deelnemen? Dan kunt u partner worden van CROW Levende Stad of ervoor kiezen € 395,- per persoon te betalen.

Hier komen de nieuwsberichten

Adres

Klimpark Fun Forest Rotterdam
Langepad 71 (Kralingse Bos)
3062 CJ Rotterdam