Bibliotheek

Dé plek voor kennis- en beleidsdocumenten over Verkeer en Vervoer. U vindt hier alle producten op het gebied van verkeer en vervoer, van CROW-KpVV.
In deze bibliotheek vindt u Kennisdocumenten van CROW-KpVV en derden, gekoppeld aan inhoudelijke onderwerpen én Beleidsdocumenten van gemeenten, stadsregio’s, provincies en samenwerkingsverbanden ter inspiratie.

Eerste Vorige
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
... Volgende Laatste
 • Nieuwsbrief Over Verkeersveiligheid nr. 27 Verkeersveiligheid
  1 november 2016
  Nieuwsbrief
  De nieuwsbrief biedt informatie over ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid die relevant zijn voor decentrale overheden in Nederland.
 • Terugblik themabijeenkomst verkeersveiligheid en data Beleidsproces, Verkeersveiligheid
  27 oktober 2016
  Terugblik
  Terugblik van vijfde themabijeenkomst van de themareeks ‘De Slimme Stad', waarin slimme verkeersveiligheid en data centraal staan.
 • V&V Bericht 176: Inzicht in kosten doelgroepenvervoer nodig Mobiliteitsmanagement, Collectief Vervoer, Sociale Veiligheid, Collectief Vervoer, Toegankelijkheid
  14 oktober 2016
  Download
  Publicatie
  Gratis uitgave
  Decentrale overheden zijn als opdrachtgever verantwoordelijk voor een groot deel van het doelgroepenvervoer. Het aanbesteden van dit vervoer staat volop in de belangstelling. Dit bericht belicht enkele kanten van deze problematiek en brengt belangrijke vragen in kaart.
 • V&V Bericht 175: Hoe effectief is verkeerseducatie? Mobiliteitsmanagement, Verkeersmanagement, Collectief Vervoer, Sociale Veiligheid, Collectief Vervoer, Toegankelijkheid
  14 oktober 2016
  Download
  Publicatie
  Gratis uitgave
  Gedragsbeïnvloeding door verkeerseducatie, werkt dat eigenlijk? En zo ja, wat levert het dan op? Is het zinvol hier geld in te (blijven) steken? En hoe doe je dat dan het beste?
 • V&V Bericht 174: Buitenmodel fietsen in stationsstallingen: feiten, cijfers en oplossingen Fiets, Parkeren, Collectief Vervoer, Sociale Veiligheid, Collectief Vervoer, Toegankelijkheid
  14 oktober 2016
  Download
  Publicatie
  Gratis uitgave
  Steeds meer fietsen passen niet (goed) in de rekken van stationsstallingen. Soms komt dat door hun afwijkende ontwerp, maar veel vaker door accessoires zoals fietstassen, kratten en kinderzitjes. In dit bericht leest u meer over feiten, cijfers en oplossingsrichtingen.
 • V&V Bericht 173: Met Big data verkeer analyseren Mobiliteitsmanagement, Ruimte & Mobiliteit, Verkeersmanagement
  14 oktober 2016
  Download
  Publicatie
  Gratis uitgave
  Big data – en vooral open data – bieden mogelijkheden om verkeer te analyseren. Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Dit bericht gaat in op de mogelijkheden van een gratis dienst die iedereen kent: Google Maps.
 • Terugblik Kenniscafé Sociale aanpak 30 km/uur-wegen Mobiliteitsmanagement, Aanpak, Mobiliteitsmanagement, Reisgedrag
  6 oktober 2016
  Terugblik
  Verslag van het Kenniscafé ‘Sociale aanpak 30 km/h-wegen’ dat CROW en VVN organiseerden op 4 oktober 2016.
 • Terugblik themabijeenkomst Slimme bereikbaarheid van de stad en data Beleidsproces, Bereikbaarheid, Verkeersmanagement, Duurzame mobiliteit, Beleid & Doelen, Duurzame mobiliteit, Planning en organisatie
  5 oktober 2016
  Terugblik
  Terugblik van vierde themabijeenkomst van de themareeks ‘De Slimme Stad', waarin slimme bereikbaarheid en data centraal staan.
 • Dashboard duurzame en slimme mobiliteit: Autodelen Beleidsproces, Duurzame mobiliteit, Slimme mobiliteit, Mobiliteitsmanagement, Woongebieden
  27 september 2016
  Publicatie
  Dit dashboard bevat een update van het dashboard autodelen 2016.
 • Schoolmobiliteit Beleidsproces, Verkeersmanagement, Verkeersveiligheid, Mobiliteitsmanagement, Reisgedrag
  21 september 2016
  Download
  Publicatie
  Gratis uitgave
  Deze factsheet gaat over haal- en brenggedrag van kinderen van en naar de basisschool.
CROW-Fietsberaad
In de bibliotheek staan enkele documenten van CROW-Fietsberaad.
Alle documenten vindt u op www.fietsberaad.nl.
 
Twitter CROW-Fietsberaad
Nieuwsbrief CROW-Fietsberaad
Magazine Fietsverkeer
Mobiliteit en gedrag
Wilt u meer weten over het thema 'mobiliteit en gedrag'? Kijk dan op de themasite daarover.
Bekijk de themasite