Mobiliteit en Gedrag

Deze website bevat informatie en tips voor de professional werkzaam in het vakgebied verkeer en vervoer over het veranderen van gedrag.

Een verkeerskundige is een gedragsveranderaar. Misschien zonder het te beseffen, maar het aanleggen van een rotonde of het plaatsen of aanpassen van verkeerslichten is ook gedragsverandering. Je dwingt gedrag af. De uitdaging voor een verkeerskundige is om te onderzoeken of er naast infrastructurele oplossingen ook andere oplossingen zijn tegen lagere kosten die minder dwingend zijn en ook het gewenste effect opleveren. Want er zijn veel mogelijkheden om gedrag in het verkeer te veranderen.
 
fietsers en voetgangers

Mobiliteit en gedrag

Deze website geeft u kennis en tips over het veranderen van gedrag, niet alleen gedrag in het verkeer maar ook mobiliteitsgedrag komt aan bod. En deze kennis is zowel afkomstig van CROW als van andere organisaties. Meer informatie over dit thema is ook te vinden in de Kennismodule Mobiliteit en Gedrag, de cursus en de CROW publicatie Mobiliteit en Gedrag. Heeft u vragen of opmerkingen of heeft u zelf iets bij te dragen qua inhoud, neemt u dan contact met ons op of gebruik het suggestieformulier.

Meer weten?

Wilma Slinger

Projectmanager

Bel of mail met
  • 06-51231628
  • wilma.slinger@crow.nl
  • Wilma Slinger
Online Kennismodule Mobiliteit en gedrag
Meer informatie
Cursussen over gedrag
Cursus Mobiliteit en gedrag
(4 werkcolleges + examen)
  • 1-9-2016, Arnhem

Basiscursus Mobiliteit en gedrag
(1 dag)
  • 20-4-2016, Veenendaal
  • 12-10-2016, Veenendaal
Maandelijkse nieuwsbrief weblog
Meer informatie

© Copyright 2014 CROW